Fuller’s & Friends Krøke

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
5,0 %
Katkeroaineet
20 EBU
Kantavierre
12 Plato
Oluttyyppi
Herbal Lager

Luonnehdinta

Kirkas vaaleankeltainen väri ja keskivahva valkoinen vaahto. Viljainen, kevyesti yrttinen ja hennon kukkainen tuoksu. Raikkaan viljainen maku, jota sitruksiset ja yrttiset aromit tukevat hyvin. Tasapainoinen ja herkän elegantti vaalea lager.

Humalalajikkeet

"Suberb Kentish hops"

Maltaat

Lager, Wheat

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6–8 ⁰C, ohutreunainen ylöspäin sulkeutuva lasi

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Krøke on saanut nimensä norjalaisesta kaarnikkaa eli variksenmarjaa tarkoittavasta sanasta. Pohjoisen kansoille variksenmarja on ollut kautta aikojen tärkeä vitamiinilähde sekä mauste. Krøken ideana on ollut käyttää puhtaita pohjoisnorjalaisia raaka-aineita, joista yhtenä esimerkkinä jo viikinkiperinteestä tuttu mesiangerso. Sen tehtävänä on antaa kevyttä katkeruutta tälle kullankeltaiselle raikkaalle lagerille. Olut on valmistettu yhteistyössä norjalaisen Mack Breweryn kanssa, joka kertoo olevansa “maailman pohjoisin panimo”. Fuller’silta olutta on ollut panemassa entinen pääpanimomestari Georgina Young.

Fuller’s & Friends -tuoteperheessä vuonna 1845 perustettu Fuller’s on yhdistänyt voimansa tämän hetken tunnetuimpien pienpanimoiden kanssa tavoitteenaan tuottaa ainutlaatuisia olutelämyksiä, jossa molemmat kumppanit saavat tilaa loistaa.

Ensimmäinen sarja Fuller’s & Friends -oluita tuotiin markkinoille loppuvuodesta 2017. Silloin mukana oli kuusi brittipanimoa: Cloudwater, Fourpure, Hardknott, Marble, Moor ja Thornbridge.

Uudessa vuoden 2019 kattauksessa yhteistyötä laajennetaan ulkomaille. Uudet panimokumppanit ovat Magic Rock (Englanti), Pilot (Skotlanti), Tiny Rebel (Wales), Stone & Wood (Australia), Woodstock (Etelä-Afrikka) ja Mack (Norja). Kuusi eri pienpanimoa kohtaa Fuller’sin kuusi eri panimomestaria.

Tuottaja

Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa. Yritys oli pitkään perustajasukujensa hallinnassa, kunnes se päätettiin liittää osaksi Asahia keväällä 2019. Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Saksalaistaustainen liikemies Ludvig Markus Mack (1842–1915) perusti nimeään kantavan panimon Norjan Tromssaan jo vuonna 1877; siitä tuli maailman pohjoisin panimo. Maaliskuussa 2012 panimo muutti tuotantotilansa Nordkjosbotniin, 70 kilometriä Tromssasta kaakkoon, joten nykyään maailman pohjoisimman panimon titteli voidaan asettaa kyseenalaiseksi. Yhtä kaikki, Mack tunnetaan vielä tänäkin päivänä taidokkaasta saksalaistyylisestä oluenvalmistuksesta, ja yhä edelleen Ludvig Mackin jälkeläiset omistavat suuren osan panimon osakekannasta.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.