Fuller’s & Friends Matariki

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
5,8 %
Katkeroaineet
32 EBU
Oluttyyppi
Saison
UDF tuotenro

(33 cl)

Alkon tuotenro

919812 (33 cl)

Luonnehdinta

Samea, vaaleankeltainen saison. Tuoksussa sitruksista hedelmäisyyttä ja maanläheistä mausteisuutta, hapokas suutuntuma. Keskitäyteläinen maku, jossa hedelmäisyys ja mausteisuus kohtaavat rotevan maltaisuuden. Trooppisia hedelmiä, limettiä ja rouhittua mustapippuria. Pitkä ja tyylikäs jälkimaku.

Humalalajikkeet

Nelson Sauvin, Motueka, Wai Iti, Pacific Jade

Maltaat

Lager Malt, Wheat, Spelt, Rye Malt, Vienna, Acidulated Malt

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C, jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Juustot
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

Fuller’s & Friends -tuoteperheessä vuonna 1845 perustettu Fuller’s on yhdistänyt voimansa tämän hetken tunnetuimpien pienpanimoiden kanssa tavoitteenaan tuottaa ainutlaatuisia olutelämyksiä, jossa molemmat kumppanit saavat tilaa loistaa.

Syksyllä 2017 julkistetun ensimmäisen vaiheen yhteistyöpanimoina olivat Cloudwater Brew Company, Fourpure Brewing Company, Hardknott Brewery, Marble Beers Limited, Moor Beer Company ja Thornbridge Brewery.

Syyskuussa 2018 julkistetussa toisessa vaiheessa yhteistyötä laajennetaan ulkomaille. Uudet panimokumppanit ovat Magic Rock (Englanti), Pilot (Skotlanti), Tiny Rebel (Wales), Stone & Wood (Australia), Woodstock (Etelä-Afrikka) ja Mack (Norja). Nämä oluet tulevat myyntiin alkuvuodesta 2019.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.