Fuller’s & Friends Respect Your Elders

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
6,0 %
Katkeroaineet
40 EBU
Kantavierre
15 Plato
Oluttyyppi
Mosaic ESB

Luonnehdinta

Modernin ja perinteikkään panimon yhteistyöolut on kunnianosoitus ESB-tyylille, jonka tuloksena ESB:n  ryhdikäs, marmeladimainen mallasrunko saa ympärilleen uuden maailman humalien mukanaan tuomaa trooppista hedelmäisyyttä. Tasapainoinen ja charmantti olut.

Humalalajikkeet

Cascade, Mosaic, Citra

Maltaat

Pale ale, Crystal Light, Wheat, Chocolate

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Nauta
  • Nautiskelujuoma
  • Pataruoka
  • Riista

Muuta

ESB eli Extra Special Bitter -olutta valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1971. Sittemmin Fuller’s ESB on inspiroinut lukuisia tämän hetken tunnetuimpia pienpanimoita. Nyt walesilainen kulttimaineesta nauttiva Tiny Rebel on halunnut lyödä oman leimansa tähän ikoniseen oluttyyliin. Fuller’silta tätä olutta on ollut tekemässä panimomestari Dave Evans.

Fuller’s & Friends -tuoteperheessä vuonna 1845 perustettu Fuller’s on yhdistänyt voimansa tämän hetken tunnetuimpien pienpanimoiden kanssa tavoitteenaan tuottaa ainutlaatuisia olutelämyksiä, jossa molemmat kumppanit saavat tilaa loistaa.

Ensimmäinen sarja Fuller’s & Friends -oluita tuotiin markkinoille loppuvuodesta 2017. Silloin mukana oli kuusi brittipanimoa: Cloudwater, Fourpure, Hardknott, Marble, Moor ja Thornbridge.

Uudessa vuoden 2019 kattauksessa yhteistyötä laajennetaan ulkomaille. Uudet panimokumppanit ovat Magic Rock (Englanti), Pilot (Skotlanti), Tiny Rebel (Wales), Stone & Wood (Australia), Woodstock (Etelä-Afrikka) ja Mack (Norja). Kuusi eri pienpanimoa kohtaa Fuller’sin kuusi eri panimomestaria.

Tuottaja

Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa. Yritys oli pitkään perustajasukujensa hallinnassa, kunnes se päätettiin liittää osaksi Asahia keväällä 2019. Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Tiny Rebel sai alkunsa intohimoisesta kotioluen valmistuksesta vuonna 2008, mutta virallisesti panimo perustettiin 2012. Tiny Rebel on niittänyt menestystä arvostetuissa olutkilpailuissa, ja viimeistään Champion Beer of Britain -kilpailun voitto vuonna 2015 nosti tämän pienen walesilaispanimon maailmanmaineeseen.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.