Fuller’s & Friends Way Down Ale

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
5,8 %
Kantavierre
14,25 EBU
Oluttyyppi
Australian Ale

Luonnehdinta

Väriltään kullankeltainen olut, jonka pinnalle nousee tiivis valkoinen vaahto. Tuoksussa on maltaista makeutta, appelsiinia, karviaismarjaa, vihreää mangoa ja sitruunankuorta. Pehmeä, makean maltainen, hedelmäinen, sopivan katkera ja jopa hieman hillomainen maku. Kauniin tasapainoinen ale täynnä trooppisten hedelmien aromikkuutta.

Humalalajikkeet

Vic Secret, Enigma, HP016

Maltaat

Pale ale, Torrified Wheat, Crystal

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Makkararuoka
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Porsas
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Way Down Alen erikoisuus on kolme tasmanialaista humalaa, joista yksi (HP016) on vielä nimeämätön kokeellinen humalalajike, eikä sitä ole aikaisemmin käytetty kaupalliseen oluenvalmistukseen. Tätä tasmanialaista humalatrioa voidaan pitää hatunnostona kaikille Tasmanian saaren humalatarhureille. Fuller’silta Way Down Alea on ollut panemassa Brewing Manager Guy Stewart.

Fuller’s & Friends -tuoteperheessä vuonna 1845 perustettu Fuller’s on yhdistänyt voimansa tämän hetken tunnetuimpien pienpanimoiden kanssa tavoitteenaan tuottaa ainutlaatuisia olutelämyksiä, jossa molemmat kumppanit saavat tilaa loistaa.

Ensimmäinen sarja Fuller’s & Friends -oluita tuotiin markkinoille loppuvuodesta 2017. Silloin mukana oli kuusi brittipanimoa: Cloudwater, Fourpure, Hardknott, Marble, Moor ja Thornbridge.

Uudessa vuoden 2019 kattauksessa yhteistyötä laajennetaan ulkomaille. Uudet panimokumppanit ovat Magic Rock (Englanti), Pilot (Skotlanti), Tiny Rebel (Wales), Stone & Wood (Australia), Woodstock (Etelä-Afrikka) ja Mack (Norja). Kuusi eri pienpanimoa kohtaa Fuller’sin kuusi eri panimomestaria.

Tuottaja

Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa. Yritys oli pitkään perustajasukujensa hallinnassa, kunnes se päätettiin liittää osaksi Asahia keväällä 2019. Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Stone & Wood Brewing Co. on vuonna 2008 Byron Bayssa Lounais-Australiassa perustettu panimo. Stone & Wood on menestynyt erinomaisesti merkittävissä kansainvälisissä olutkilpailuissa kuten World Beer Cupissa, jossa sen Pacific Ale voitti sarjassaan hopeaa vuonna 2016.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.