Fuller’s Golden Pride

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
8,5 %
Oluttyyppi
Strong ale
UDF tuotenro

9258609 (50 cl)

Alkon tuotenro

736936 (50 cl)

Luonnehdinta

Syvä ja kirkas meripihkan väri. Suutuntuma täyteläinen, runsas, tasapainoinen. Runsaan maltainen, tyylikkäästi humaloitu ja kohtalaisen katkera. Häivähdys makeaa appelsiiniöljyä, paahdettua viljaa ja paahtoleipää.

Humalalajikkeet

Target, Challenger, Northdown, Goldings

Maltaat

Crystal, Pale

Tarjoilulämpötila ja -lasi

12–14 ⁰C, jalallinen lasi, jälkiruokaviinilasi tai aromilasi

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Jälkiruoka
  • Juustot
  • Nautiskelujuoma
  • Riista

Muuta

Barley Wine  -tyyppinen erittäin vahva ale, joka käytetään tynnyreissä. Olut on valmistettu alkujaan Fuller’sin panimon johdon jouluolueksi. Olutkirjoittaja Michael Jackson kuvaili Golden Pridea oluiden konjakiksi.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Palkinnot ja lisätiedot

  • Göteborg Beer and Whisky Festival 2017, pronssi

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.