Fuller’s Imperial IPA

Fuller. Smith Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
10,5 %
Katkeroaineet
85 EBU
Kantavierre
24.9 Plato
Oluttyyppi
Double India Pale Ale
UDF tuotenro

9657462 (50 cl)

Alkon tuotenro

934516 (50 cl)

Luonnehdinta

Kuparinen väri. Heiman maanläheinen tuoksu, josta mausteiden kautta päästään maltaisuuteen ja hedelmäisyyteen. Maku on täyteläinen, mausteinen ja aromikas – rusinaista makeutta, havua ja maanläheisyyttä, muuttuu pikkuhiljaa barley winen suuntaan. Miellyttävän tasapainoinen.

Humalalajikkeet

Goldings, Target ja Fuggles

Maltaat

Goldings, Target, Fuggles

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, pintti tai tilava jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka
  • Nauta
  • Nautiskelujuoma
  • Riista

Muuta

Kun Georgina Young nimettiin Fuller’sin pääpanimomestariksi tammikuussa 2017, hän oli työskennellyt oluenpanijana jo vuosikaudet John Keelingin rinnalla. Imperial IPA on ensimmäinen Youngin oma resepti Fuller’sille. Oluen maustamiseen on käytetty ripaus mustapippuria, mistä on saatu hieman epätavallinen twisti oluen makuun.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.