Fuller’s Imperial Stout

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
10,7 %
Katkeroaineet
60 EBU
Kantavierre
27.0 Plato
Oluttyyppi
Imperial Stout
UDF tuotenro

9489881 (50 cl)

Alkon tuotenro

914896 (50 cl)

Luonnehdinta

Syvän tummanruskea, lähes musta olut. Tuoksu on herkullinen ja makeahko; siinä on aavistus ruusun terälehtiä. Täyteläinen ja intensiivinen maku, jossa on lakritsia ja karamellia. Katkerassa jälkimaussa häivähdys lakritsia nousee esiin.

Humalalajikkeet

Centennial, Goldings, Sovereign

Maltaat

Brown, Chocolate, Imperial, Pale Ale, Oat

Tarjoilulämpötila ja -lasi

14–16 ⁰C, pintti, tilava jalallinen lasi tai aromilasi

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Makea jälkiruoka
  • Nautiskelujuoma

Muuta

Olut on tehty yhteistyössä olut- ja ruokatoimittaja Melissa Colen kanssa. Oluen valmistuksessa on kunnioitettu kuuluisia lontoolaisia oluita, joita vietiin Baltian maihin Venäjän keisarikunnan aikaan. Melissan ideasta olueen on saatu ainutlaatuinen twisti käyttämällä hyvin aromaattista ja kukkaista Centennial-humalaa. Humalan kukkaisuutta on entisestään syvennetty lisäämällä ruusun terälehtiä olueen sen kypsytysvaiheessa.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.