Fuller’s London Porter

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
5,4 %
Katkeroaineet
28,6 EBU
Kantavierre
13,8 Plato
Oluttyyppi
Porter
UDF tuotenro

9113390 (50 cl)

Alkon tuotenro

716436 (50 cl)

Luonnehdinta

Mustanruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, suklaamaltainen, kahvinen, lakritsinen. Tyylikäs portteri, jossa pitkä jälkimaku.

Humalalajikkeet

Fuggles

Maltaat

Brown, Crystal, Chocolate

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, pintti tai tilava jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka
  • Makea jälkiruoka
  • Nautiskelujuoma
  • Riista

Muuta

Portterin juuret ulottuvat 1800-luvun Lontooseen, jossa oli suosittua sekoittaa kahdesta kolmeen eri olutta; yleensä vanhaa, väljähtynyttä brown alea, uutta brown alea ja pale alea. Tarjoilutapa oli kuitenkin niin hidas, että lontoolaiset päättivät testata samantyyppisen oluen panemista. Oluttyyppi oli nimeltään ’entire’. Sen valmistukseen käytetyt korkeapaahtoiset maltaat tekivät siitä tumman ja voimakkaasti humalan aromisen. Oluesta tuli nopeasti suosittu Billingsgate- ja Smithfield- toreilla työskentelevien kantajien (porter) keskuudessa, mista oluttyylin nimi.

Fuller’s London Porter on säännöllisesti äänestetty parhaaksi portteriksi oluen arviontisivustoilla kuten www.ratebeer.com.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien lähes 30 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Palkinnot ja lisätiedot

  • CAMRA Champion Beer of London 2007, kokonaiskilpailun voitto
  • CAMRA Champion Beer of London, sarjavoitto 2017, 2018
  • World Beer Awards 2011, World’s Best Porter
  • Helsinki Beer Festival 2010, kulta
  • Beers of the World Magazine 2007, World’s Best Porter

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.