Fuller’s Past Masters 1981 ESB

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
5,5 %
Katkeroaineet
55 EBU
Kantavierre
14,0 Plato
Oluttyyppi
Strong Bitter

Luonnehdinta

Kauniin kuparinruskea olut. Täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, maltainen, yrttimäinen ja kypsän hedelmäinen.

Humalalajikkeet

Target, Northdown, Challenger, Goldings

Maltaat

Pale Ale, Crystal

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–14 °C, tuoppi tai iso jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Lammas
  • Makkararuoka
  • Nautiskelujuoma

Muuta

Vuodesta 1845 alkaen jokainen Fuller’sin pääpanimomestari on pitänyt käsinkirjoitettua kirjaa jokaisesta oluen keitosta panimolla. Past Masters -sarja herättää henkiin näitä reseptejä, joista syntyvien oluiden avulla pääsemme kurkistamaan oluenvalmistuksen rikkaaseen historiaan.

1981 ESB on yhdeksäs Past Masters -sarjan olut. Se on kunnianosoitus Fuller’sin legendaariselle panimomestari John Keelingille, joka jäi eläkkeelle vuonna 2018 työskenneltyään panimolla 37 vuotta. Tämä täyteläinen ja hedelmäinen ESB on tehty täsmälleen samalla reseptillä kuin sitä valmistettiin silloin, kun John aloitti Fuller’silla tammikuussa 1981.

Vinkki: Olueen kehittyy sakkaa pullossa, joten säilytä pullo pystyssä ja kaada varoen lasiin.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Palkinnot ja lisätiedot

  • CAMRA’s Champion Beer of Britain, Supreme Champion 1981

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.