Fuller’s Vintage Ale 2018

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
8,5 %
Katkeroaineet
40 EBU
Kantavierre
20,2 Plato
Oluttyyppi
Strong Ale
UDF tuotenro

9657829 (50 cl)

Alkon tuotenro

938246 (50 cl)

Luonnehdinta

Tumman meripihkan värinen ja tayteläinen, voimakkaasti humaloitu vuosikerta-ale. Tuoksussa Olicana-humalalajikkeen tuomaa trooppista hedelmäisyytä ja sitrushedelmän kuorta. Maku on maltainen, pähkinäinen, hedelmätorttuinen ja hennon siirappien.

Humalalajikkeet

Olicana, Target, Goldings, Challenger, Northdown

Maltaat

Maris Otter, Crystal

Tarjoilulämpötila ja -lasi

11–13 ⁰C, iso jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Nauta
  • Nautiskelujuoma
  • Pataruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Vintage Ale -sarjan 22. olut juhlistaa Fuller’sin pitkäaikaista yhteistyötä brittiläisten ohran- ja humalanviljelijöiden kanssa. Siksi kaikki oluen raaka-aineet tulevat Isosta-Britanniasta. Uusi Vintage Ale esittelee harvinaisen Olicana-humalan, jonka rooli oluessa on vahva.

Vintage Ale -pullot on numeroitu ja niitä valmistetaan vain rajallinen erä. Takaetiketissä on kulloisenkin pääpanimomestarin allekirjoitus.

Vintage Alet ovat valmiita juotaviksi heti, mutta ne kestävät kypsytystä vielä useita vuosia, säilyvyys etiketissä on 10 vuotta. Monet olutharrastajat keräävät näitä oluita ja availevat vanhoja vuosikertoja aika ajoin; sillä tavalla on hyvä seurata oluen kehittymistä pullossa.

Vinkki: Olueen kehittyy sakkaa pullossa, joten säilytä pullo pystyssä ja kaada varoen lasiin.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Palkinnot ja lisätiedot

  • CAMRA’s Champion Bottled Beer of Britain 2017, hopea
  • Hong Kong International Beer Awards 2015, Best British Style Beer
  • International Beer Challenge 2008, World’s 50 Best Beers
  • Surrey/Hants CAMRA Woking Beer Festival 2005, kulta

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.