Fuller’s Vintage Ale 2019

Fuller, Smith & Turner, Lontoo,

Alkoholipitoisuus
8,5 %
Katkeroaineet
40 EBU
Kantavierre
19,6 Plato
Oluttyyppi
Strong Ale
UDF tuotenro

9657829 (0,50 l)

Alkon tuotenro

938246 (0,50 l)

Luonnehdinta

Tumman meripihkan värinen ja tayteläinen, voimakkaasti humaloitu vuosikerta-ale. Wai-iti-humala antaa olueen mandariinin, sitruunan ja limetin aromeja ja Uuden-Seelannin Canterbury Plainsin alueella kasvanut karamellimallas tuo mukaan paahtoleipämäisiä ja hunajaisia vivahteita. Kokonaisuus rakentuu kauniisti Fuller’sin kuuluisan oman hiivakannan ansiosta Vintage Alelle tyypillisen appelsiinimarmeladimaisen rungon ympärille.

Humalalajikkeet

Target, Goldings, Northdown, Challenger. Lots of New Zealand Wai-iti dry hop

Maltaat

Pale ale, New Zealand Gladfield Crystal, Chocolate

Tarjoilulämpötila ja -lasi

11–13 ⁰C, iso jalallinen lasi

Ruokasuositus

 • Jälkiruoka
 • Juustot
 • Nauta
 • Nautiskelujuoma
 • Pataruoka
 • Seurustelujuoma

Muuta

Vintage Ale -sarjan 23. olut yhdistää Uuden-Seelannin Gladfield Crystal -mallaslajikkeen sekä Wai-iti humalan perinteisten brittimaltaiden ja -humalien kanssa. Siinä missä vuoden 2018 oluessa kaikki oluen raaka-aineet tulevat Isosta-Britanniasta, nyt inspiraatiota on haettu rohkeasti toiselta puolen maailmaa.

Vintage Ale -olut valmistetaan joka vuosi vaihtuvalla reseptilla, pullot on numeroitu ja niitä valmistetaan vain rajallinen erä. Olut jatkaa kypsymistä pullossa oikein säilytettynä jopa kymmennen vuoden ajan. Monet olutharrastajat keräävät näitä oluita ja availevat vanhoja vuosikertoja aika ajoin; sillä tavalla on hyvä seurata oluen kehittymistä pullossa.

Vinkki: Olueen kehittyy sakkaa pullossa, joten säilytä pullo pystyssä ja kaada varoen lasiin.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Palkinnot ja lisätiedot

 • CAMRA’s Champion Bottled Beer of Britain 2017, hopea
 • Hong Kong International Beer Awards 2015, Best British Style Beer
 • International Beer Challenge 2008, World’s 50 Best Beers
 • Surrey/Hants CAMRA Woking Beer Festival 2005, kulta

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.