Fuller’s Vintage Ale 2020

Fuller, Smith & Turner, Lontoo, Englanti

Alkoholipitoisuus
8,5 %
Katkeroaineet
29 EBU
Kantavierre
19,6 Plato
Oluttyyppi
Strong Ale
UDF tuotenro

9657829 (50 cl)

Alkon tuotenro

701366 (50 cl)

Luonnehdinta

Vintage Ale -sarjan 24. vuosikerta edustaa vahvaa paluuta oluen juurille, kun sen jokainen ainesosa tulee Englannista. Pohjana on Itä-Anglian alueelta tuleva DRC® eli  Double Roasted Crystal -mallas, mistä olut saa makean maltaisen, kermakaramellisen ja rusinaisen luonteensa. Herefordshiren humalaviljelmillä kasvavat  Jester- ja Godiva-lajikkeet tuovat mukaan kypsää marjaisuutta ja kirpsakkaa sitrusta. Kokonaisuuden täydentää Fuller’sin kuuluisa hiivakanta, joka puolestaan on Vintage Alelle tyypillisen appelsiinimarmeladimaisen rungon salaisuus

Humalalajikkeet

Target, Jester®, Godiva

Maltaat

Pale, Chocolate, DRC®(Double Roasted Crystal)

Tarjoilulämpötila ja -lasi

11–13 ⁰C, iso jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka
  • Juustot
  • Nauta
  • Nautiskelujuoma
  • Pataruoka
  • Riista

Muuta

Vintage Ale -olut valmistetaan joka vuosi vaihtuvalla reseptilla, pullot on numeroitu ja niitä valmistetaan vain rajallinen erä. Olut jatkaa kypsymistä pullossa oikein säilytettynä jopa kymmennen vuoden ajan. Monet olutharrastajat keräävät näitä oluita ja availevat vanhoja vuosikertoja aika ajoin; sillä tavalla on hyvä seurata oluen kehittymistä pullossa.

Vinkki: Olueen kehittyy sakkaa pullossa, joten säilytä pullo pystyssä ja kaada varoen lasiin.

Tuottaja

Vuodesta 1816 tämä Lontoon vanhin panimo Thames-joen Chiswickissa on tunnettu nimellä Griffin Brewery, joskin samalla tontilla on pantu olutta yhtäjaksoisesti jo 1600–1700-lukujen taitteesta. Fuller, Smith & Turner -yhtiö perustettiin vuonna 1845, kun John Bird Fuller yhdisti voimansa toisen panimoyrittäjän Henry Smithin ja tämän lankomiehen panimomestari John Turnerin kanssa.

Fuller’sin filosofiaan kuuluu teknisen kehityksen ja perinteisen oluenpanotaidon hienovarainen yhdistäminen. Fuller’s on aina tuottanut mielenkiintoisia oluita, jotka ovat olleet voittaja-ainesta, esimerkiksi arvostetun Champion Beer of Britain -tittelin panimo on pokannut jo viidesti. Fuller’s valmistaa kausioluet mukaan lukien jopa 60 eri nimikettä vuosittain kaikkiin maku- ja juomatottumuksiin.

Keväällä 2019 Fuller’s siirtyi Japanilaisen Asahin omistukseen. Uusi omistaja on sitoutunut kunnioittamaan Fuller’sin yli 170-vuotiaita perinteitä sekä niiden pohjalta kehittämään ja vahvistamaan lontoolaispanimon markkina-asemaa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.