Greene King Ice Breaker

Greene King Brewing, Suffolk, Englanti

Alkoholipitoisuus
4,5 %
Oluttyyppi
Pale Ale
UDF tuotenro

9658388 (30 l)

9658438 (33cl)

Luonnehdinta

Kullankeltainen, suodattamaton pale ale, jonka pinnalle muodostuu keskivahva ja tiivis valkoinen vaahto. Runsaan hedelmäisessä tuoksussa korostuvat eksoottisten hedelmien (guava ja passionhedelmä) aromit. Raikkaan hedelmäinen ja kevyen maltainen maku sekä pitkä sitruksinen jälkimaku.

Humalalajikkeet

Citra, Simcoe

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6–8 ⁰C

Ruokasuositus

  • Kana ja kalkkuna
  • Pasta
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

Ice Breaker syntyi oppisopimuksella työskentelevien tulevien olutmestareiden ideasta. Osana oppimisprosessia luotu olut oli kuitenkin valmistuttuaan niin onnistunut, että panimon johto päätti ottaa sen osaksi perusvalikoimaa.

Tuottaja

Greene Kingin tarina alkoi vuonna 1799, kun tuolloin Lontoossa panimomestariksi opiskellut 19-vuotias Benjamin Greene lyöttäytyi yhteen William Buckin kanssa, joka omisti Gate Breweryn Bury St. Edmundsissa Suffolkin kreivikunnassa. Kaupunki sijaitsee pohjavesialueella ja heti sen ulkopuolella on tuhansia hehtaareja viljapeltoja.

Buckin kuoltua Greene osti panimon kokonaan omakseen vuonna 1820. Kun markkinat vuosisadan lopulla laajenivat, Bury St. Edmundsin kaksi kilpailevaa panimoa yhdisti voimansa, syntyi Greene King & Sons, josta kasvoi nopeasti yksi Englannin suurimmista oluen tuottajista.

Oluet pannaan edelleen Bury St. Edmundsin vanhoissa rakennuksissa, joita on vuosien varrella modernisoitu vastaamaan nykyajan laatuvaatimuksiin. Panimon henkilöstöetuihin kuuluu, että työntekijän jäädessä eläkkeelle hän saa ilmaiset oluet loppuelämäkseen.

Vuonna 2009 Greene King otti käyttöön uudet pullot, jolloin lasimäärää saatiin vähennettyä 25 prosenttia eli 1,5 miljoonaa kiloa ja hiilidioksidipäästöjä 150 tonnia vuodessa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.