Johanninger Kreuznacher Spätburgunder

Johanninger, Rheinhessen, Saksa Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
13,0 %
Happopitoisuus
5,0 g/l
Sokeripitoisuus
0,8 g/l
UDF tuotenro

9658400 (75 cl)

Luonnehdinta

Rubiininpunainen viini, jossa kypsän marjainen tuoksu. Maku kirsikkainen, punaherukkainen, vadelmainen ja sopivan mausteinen. Tyylikäs ja tasapainoinen Pinot Noir, jossa upeat tanniinit.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Porsas

Muuta

Sadonkorjuu tapahtuu lokakuun puolivälissä. Kaikki rypäleet poimitaan käsin ja vain parhaat niistä valitaan viiniin. Viini valmistetaan perinteisin menetelmin. 24 tunnin kylmämaseraatio ennen alkoholikäymistä, joka tapahtuu avoimissa sammioissa ja kestää jopa 30 päivää. Viiniä kypsytetään 15 kuukautta 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.

Tuottaja

Johanningerin viinitalo Saksan Rheinhessenissa syntyi, kun pitkäaikaiset ystävykset Markus Haas ja Dieter Schufried päättivät toteuttaa unelmansa omasta viinitilasta vuonna 1994. Kahden perheen yhteisyritys perustuu miesten kunnioitukseen toinen toistaan sekä ennen kaikkea viiniä kohtaan. Haasille ja Schufriedille viininviljely on intohimo ja elämäntapa.

Tila sijaitsee Biebelsheimissa, joka on pieni viinintekijöiden kylä Bingenin ja Bad Kreuznachin välissä. Haasin ja Schufriedin mukaan viinintekijän tulee rakastaa luontoa. Ympäristöstä ja kasvualustasta huolen pitäminen on miehille sekä velvoite että kusumus.

Johanniger on toteuttanut ympäristöystävällisen viljelyn standarteja jo vuodesta 1997 siirtyen sertifioituun luomutuotantoon vuonna 2013.

Valtaosa Johanningerin käyttämistä rypäleistä poimitaan käsin sekä valikoidaan ja käsitellään pieteetillä. Lähes kaikki tilan viinit kypsyvät syvissä kaariholvikellareissa. Samoissa kellareissä kypsyvät myös Johanningerin tuottamat hyvin rajoitetut erät kuohuviinejä, jotka kaikki valmistetaan perinteisellä niin sanotulla samppanjamenetelmällä.

Johanniger on ECOVIN-yhdistyksen jäsen. Vuodesta 2012 lähtien kaikki talon punaviinit ja vuodesta 2014 myös valkoviinit ovat olleet vegaanisia.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.