Johanninger Biebelsheimer Riesling “Stein”

Johanninger , Rheinhessen, Saksa Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Riesling
Alkoholipitoisuus
12,0 %
Happopitoisuus
7,3 g/l
Sokeripitoisuus
4,3 g/l x
UDF tuotenro

9657401 (75 cl)

Luonnehdinta

Kypsän hedelmäinen ja raikkaan mineraalinen viini. Viheromenainen ja persikkainen tuoksu, ja hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Maanläheistä mineraalisuutta sekä ryhdikästä hapokkuutta.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Kana ja kalkkuna
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

Sadonkorjuu tapahtuu lokakuun puolivälissä ja kaikki rypäleet poimitaan käsin.

Tuottaja

Johanningerin viinitalo Saksan Rheinhessenissa syntyi, kun pitkäaikaiset ystävykset Markus Haas ja Dieter Schufried päättivät toteuttaa unelmansa omasta viinitilasta vuonna 1994. Kahden perheen yhteisyritys perustuu miesten kunnioitukseen toinen toistaan sekä ennen kaikkea viiniä kohtaan. Haasille ja Schufriedille viininviljely on intohimo ja elämäntapa.

Tila sijaitsee Biebelsheimissa, joka on pieni viinintekijöiden kylä Bingenin ja Bad Kreuznachin välissä. Haasin ja Schufriedin mukaan viinintekijän tulee rakastaa luontoa. Ympäristöstä ja kasvualustasta huolen pitäminen on miehille sekä velvoite että kusumus.

Johanniger on toteuttanut ympäristöystävällisen viljelyn standarteja jo vuodesta 1997 siirtyen sertifioituun luomutuotantoon vuonna 2013.

Valtaosa Johanningerin käyttämistä rypäleistä poimitaan käsin sekä valikoidaan ja käsitellään pieteetillä. Lähes kaikki tilan viinit kypsyvät syvissä kaariholvikellareissa. Samoissa kellareissä kypsyvät myös Johanningerin tuottamat hyvin rajoitetut erät kuohuviinejä, jotka kaikki valmistetaan perinteisellä niin sanotulla samppanjamenetelmällä.

Johanniger on ECOVIN-yhdistyksen jäsen. Vuodesta 2012 lähtien kaikki talon punaviinit ja vuodesta 2014 myös valkoviinit ovat olleet vegaanisia.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.