La Cappuccina Campo Buri

La Cappuccina, Veneto, Italia Luomu

Rypälelajikkeet
Carmenere (90 %), Oseleta (10 %)
Alkoholipitoisuus
13,5 %
UDF tuotenro

9658233 (75 cl)

9658234 (150 cl)

Luonnehdinta

Tiiviin rubiininpunainen viini, jonka tuoksussa yrttisyyttä, tummaa marjaisuutta (mustaherukka ja metsämustikka) ja mausteisuutta (pippuri, vanilja, neilikka). Maku on täyteläinen, runsas, hedelmäinen, tasapainoinen ja kypsän tanniininen. Erittäin pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

18–20 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Riista
  • Riistalinnut

Muuta

Campo Buri tarkoittaa Burin perheen peltoa, ja se juontaa juurensa alueen entisistä maanomistajista. Carmeneren (joka on Cabernet Frac -rypäleen vanha venetolainen biotyyppi) ja Oselatan (muinaisen venetolaislajikkeen) sekoitus tekee viinistä maksimaalisen hienostuneen. Viini kestää hyvin kellarointia.

Tuottaja

Vuodesta 1890 lähtien Tessarin perhe on viljellyt viiniä La Cappuccinan tilalla 30 km Veronan kaupungista itään. Tila on saanut nimensä tyylikkäästi entisöidyn 1600-luvulta peräisin olevan kapusiinikappelin mukaan, jonka siluetti on yhä mukana yrityksen logossa.

Tänä päivänä tilaa johdetaan jo neljännessä sukupolvessa. Sisto Tessari on koulutukseltaan agronomi, Pietro Tessari enologi ja Elena Tessarilla on liiketalouden sekä taloustieteen tutkinnot. Korkeasta koulutustasosta huolimatta Tessarit kertovat saaneensa parhaat opit sekä intohimon viininviljelyyn isältään Lorenzolta ja isoisältään Attiliolta.

La Cappuccina, joka päätti keskittyä luonnonmukaiseen viljelyyn jo varhain vuonna 1985, on kerännyt mainetta italialaisen luomuviljelyn pioneerina ja yhtenä tämän hetken johtavista luomuviinien valmistajista.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.