La Cappuccina Rosé

La Cappuccina, Veneto, Italia Luomu

Rypälelajikkeet
Corvina Veronese 100 %
Alkoholipitoisuus
12 %
UDF tuotenro

9658232 (75 cl)

Luonnehdinta

Kupariin taittava vaaleanpunainen viini, jonka tuoksussa on mansikkaa ja kevyttä mausteisuutta. Maku on raikas, antava ja suolainen. Pitkä ja herkän mineraalinen jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

11–13 ⁰C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Pasta
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Sadonkorjuu tapahtuu vuosittain syyskuun puolivälissä, ja ainoastaan parhaat Corvina-tertut käytetään viiniin. Rypäleet irrotetaan rangoistaan ja puristetaan kevyesti. Alkoholikäyminen tapahtuu matalassa lämpötilassa ja viiniä kypsytetään terästankeissa sakan päällä seuraavaan kevääseen asti.

Tuottaja

Vuodesta 1890 lähtien Tessarin perhe on viljellyt viiniä La Cappuccinan tilalla 30 km Veronan kaupungista itään. Tila on saanut nimensä tyylikkäästi entisöidyn 1600-luvulta peräisin olevan kapusiinikappelin mukaan, jonka siluetti on yhä mukana yrityksen logossa.

Tänä päivänä tilaa johdetaan jo neljännessä sukupolvessa. Sisto Tessari on koulutukseltaan agronomi, Pietro Tessari enologi ja Elena Tessarilla on liiketalouden sekä taloustieteen tutkinnot. Korkeasta koulutustasosta huolimatta Tessarit kertovat saaneensa parhaat opit sekä intohimon viininviljelyyn isältään Lorenzolta ja isoisältään Attiliolta.

La Cappuccina, joka päätti keskittyä luonnonmukaiseen viljelyyn jo varhain vuonna 1985, on kerännyt mainetta italialaisen luomuviljelyn pioneerina ja yhtenä tämän hetken johtavista luomuviinien valmistajista.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.