La Crusset Reserva Brut Nature

Bodegas La Crusset , DO Penedes , Espanja

Rypälelajikkeet
Xarel-lo 40 %, Parellada 30 % , Macabeo 20 %, Chardonnay 10 %
Alkoholipitoisuus
11,5%
UDF tuotenro

9513787 (0,75) UDF

Luonnehdinta

Viini on väriltään haalean sitruunan keltainen. Tuoksussa on aistittavissa autolyysin aromeja kuten hiivaa ja briossia. Vihreä omena ja sitrushedelmät ovat myös voimakkaasti läsnä tuoksussa.Viini on erittäin kuiva, hapoiltaan runsas ja hyvin tasapainossa alkoholin kanssa. Keskitäyteläinen suutuntuma  tarjoaa miellyttävää kompleksisuutta sitrusten häipyessä taka-alalle päästäen paahteiset ja pähkinäiset aromit valloilleen. Pitkä ja viipyilevä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10-12

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Maljakuohuviini
  • Nautiskelujuoma
  • Vähärasvainen kala
  • Äyriäiset

Muuta

La Crusset Cava Resrva Brut Nature on kypsytetty sakan kanssa 30 kuukautta. Brut Nature etiketissä tarkoittaa että viiniin ei ole lisätty lainkaan sokeria vaan siinä on vain käymisestä jäljelle jäänyt sokerimäärä joka on 0-3 g / per litra. Tällä hetkellä myynnissä olevan Cavan “pohja” vuosikertana on 2011.

Tuottaja

Bodegas La Crusset on vuonna 2004 perustettu tila joka tuottaa tällä hetkellä vain kolmea viiniä.Viinintekijöinä toimivat Oscar Reboredo sekä Luis Palacios. Palstoja heillä on Riojassa sekä Penedesissä yhteensä 4 hehtaaria. Tuottajan portfolioon kuuluu Cavan lisäksi Rioja Alavesassa tuotettu La Bella Fernanda sekä 6 sombreros viinit. Näistä erikoisen tekevät lajikkeet joista viinit on valmistettu. La Bella Fernandan rypäleenä on valkoinen Tempranillo ja 6 Sombreroksen Tempranillo Peluda eli karvainen Tempranillo.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →