La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca

Vinas del Vero, Somontano D.O., Espanja

Rypälelajikkeet
Garnacha Blanca
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
5,63 g/l
Sokeripitoisuus
1,4 g/l
UDF tuotenro

9658276 (75 cl)

Luonnehdinta

Väriltään kirkas, aavistuksen vihreään vivahtava vaaleankeltainen viini, joka heijastaa Garnacha Blanca -lajikkeen herkkää luonnetta. Hienovaraisessa tuoksussa nousevat esiin vaaleiden hedelmien ja pähkinöiden. kuten hasselpähkinän, aromeja. Puhdas ja herkkä, pehmeä, pyöreä ja miellyttävän virkistävä maku heijastaa hyvin kasvuolosuhteita. Jälkimaku on raikas ja viettelevä.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Juustot
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Rypäleet kasvavat ja kypsyvät välimerellisessä ilmastossa ja ne poimitaan käsin sadonkorjuun tapahtuessa syys-lokakuun vaihteessa. Viiniä on kypsytetty neljä kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Alue

Secastillan laakso sijaitsee Somontanon koillisosassa, kahden kulkureitin välissä, jotka yhdistävät Somontanon Pyreneihin. Laaksossa vallitsee välimerellinen ilmasto, joka sopii hyvin viiniköynnösten sekä oliivi- ja mantelipuiden viljelyyn.

Varhaisimmat historian jäljet laaksossa ovat peräisin ensimmäiseltä vuosisadalta ennen ajanlaskumme alkua, kun roomalaiset asettuivat Labitolosan kylään. Ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin tuolloin, ja ne tuottivat aikanaan hyvin arvostettuja viinejä. Secastilla-nimi on johdettu latinan sanasta “septemcastelum”, joka tarkoittaa seitsemää linnaa (Muñones, Castro, Torreciudad, Ubiergo, Bolturina, Mendaleya ja Secastilla), jotka hallitsivat maisemaa. Yhä tänäkin päivänä Secastillan San Pedron kirkon tornista voi nähdä näiden muinaisten linnojen jäännökset.

Täällä Secastillan laakson kivisillä rinteillä, yli 700 metrin korkeudella merenpinnasta,  Vinas del Vero on elvyttänyt hyvin vanhoja Garnacha Tinta- ja Garnacha Blanca -viinitarhoja, jotka ovat Secastillan laakson perinteisiä lajikkeita.

Tuottaja

Vinas del Vero on saanut nimensä Vero-joelta, joka virtaa Somontanon alueen läpi ja on tunnettu jyrkistä rotkoistaan ja kanjoneistaan. Viinitila perustettiin vuoden 1986 lopussa. Alussa maata oli 550 hehtaaria Barbastrosta ja muista läheisistä kylistä. Vuonna 1987 maata alettiin istuttaa uudelleen alueella perinteisesti kasvatetuilla rypälelajikkeilla (Tempranillo, Morister, Garnacha ja Macabeo) sekä tuontilajikkeilla (Chardonnay, Gewürstraminer, Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir).

Ensimmäiset viinit valmistettiin Huescan maakunnassa Salas Bajasin kylässä ja tuotiin markkinoille keväällä 1990. Oma tuotantolaitos valmistui heinäkuussa 1993, mistä lähtien siellä on valmistettu kaikki kaikki Vinas del Veron viinit. Vuonna 2008 Vinas del Vero liittyi osaksi González Byass -viiniperhettä.

Tänä päivänä Vinas del Vero on Somontamon alueen johtava viinitila sekä tuotantomäärillä että laadullisilla mittareilla mitattuna.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.