Mala Gissona Django R. Blanche

Mala Gissona, Gipuzkoa, Espanja

Alkoholipitoisuus
5,0 %
Katkeroaineet
12 EBU
Oluttyyppi
Witbier
UDF tuotenro

9658301 (33 cl)

9658300 (30 l)

Luonnehdinta

Tyylinmukainen vaalea witbier, jossa tiivis valkoinen vaahto sekä intensiivisen hedelmäinen ja mausteinen tuoksu. Suutuntuma on samettisen pehmeä, maku kevyt, eksoottisen hedelmäinen ja raikas.

Humalalajikkeet

Cascade, Chinook, Columbus

Maltaat

Pilsner, Wheat

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Kana ja kalkkuna
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Blanchen (ransk.) eli Witbierin juuret ulottuvat 1500-luvun Flanderiin ja siellä Brabantin alueen luostareihin. Tyylin nimi viittaa oluen hyvin vaaleaan väriin.

Django R. on Mala Gissonan kunnianosoitus syntyjään belgialaiselle jazzmuusikolle Django Reinhartille.

Tuottaja

Vuonna 2015 perustettu Mala Gissonan panimo sijaitsee Espanjan Baskimaalla noin 10 000 asukkaan Oiartzunin pikkukaupngissa San Sebastiánin itäpuolella. Sen missiona on valmistaa “rehellisiä ja pelottomia oluita, joilla on arvot ja periaatteet kohdillaan”. Toisin sanoen oluita, jotka eivät nöyristele vaan ovat rohkeasti yksilöllisiä ja persoonallisia.

Panimon perustajat Manu Murillo ja Iban Zabela ovat lapsuudenystäviä ja kulinaristeja, joilla molemmilla on vahva kotioluttausta. Harrastus kasvoi kaupalliseksi panimoksi, koska miesten mielestä San Sebastiánin maailmankuulussa pintxo-kulttuurissa olut oli jäänyt lapsipuolen asemaan. Mala Gissonan ajatuksena on ollut alusta asti valmistaa niin korkealaatuisia ja kiehtovia oluita, että ne sopivat jopa useammilla Michelin-tähdillä palkittujen ravintoloiden juomalistoille.

Mala Gissonan logossa ja etiketissä oleva valaanpyrstö on kunnianosoitus muinaisille valaanpyytäjille, jotka lähtivät Baskimaalta Pohjois-Atlantille ja Islannin rannikolle jo 1400-luvun alussa. Näistä pyyntimatkoista on löytynyt kirjallisia dokumenttejä ainakin vuodesta 1412. Eräs näistä dokumenteista pitää sisällään mm. 745 sanan baski–islanti-sanakirjan, joka on samalla vanhin tunnettu elävän kielen sanakirja Islannissa.

Samoista dokumenteista löytyy myös fraasi “For ju Mala Gissuna”, suomeksi “Sinä olet paha mies”. On sanottu, että se on ilmaisu, jolla islantilaiset kuvailivat ensimmäisiä rannikoilleen saapuneita baskeja. Mutta ensivaikutelmaltaan karkeat, jopa roistomaiset miehet osoittautuivatkin rehellisiksi, päättäväisiksi ja ystävällismielisiksi meren ja tuulen karaisemiksi kalamiehiksi.

Tältä ajalta ovat peräisin Mala Gissonan arvot ja filosofia. Panimon oluet ovat rohkeita, suoraviivaisia ja rehellisiä; niiden maksimaaliset maut, ryhdikäs runko ja kukkean aromikkaat sävyt syntyvät parhaista raaka-aineista raa’alla käsityöllä, ylväästi ja suoraselkäisesti.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.