Matusalem Oloroso Dulce Muy Viejo

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry, Espanja

Rypälelajikkeet
Palomino Fino 75 %, Pedro Ximénez 25 %
Alkoholipitoisuus
20,5 %
Sokeripitoisuus
120 g/l
UDF tuotenro

9292921 (37,5 cl)

Alkon tuotenro

943383 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Tumma, mahonginruskea väri. Tuoksu on syvän rusinainen, mausteinen ja kuivahedelmäinen, mukana myös kahvia ja tammea. Makea, runsas ja elegantti maku, erittäin pehmeä.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

13–14 ᵒC

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Jälkiruoka
  • Juustot
  • Makea jälkiruoka

Muuta

Rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Ylä-Jerezin alueella Etelä-Espanjassa. Sherryt kypsytetään niin sanotulla soleramenetelmällä. Siinä on tammitynnyreitä päällekkäin kolmesta seitsemään kerrosta (criaderas) ja viiniä juoksutetaan määräajoin ylemmistä, nuorinta viiniä sisältävistä tynnyreistä alempiin jo kypsempää viiniä sisältäviin tynnyreihin. Kussakin kerroksessa tynnyrit tyhjennetään vain puolilleen, jotta ylempää tuleva nuorempi viini omaksuisi itselleen vanhemman makuominaisuuksia.

Matusalem Oloroso Dulce Muy Viejoon on valikoitu rypäleet parhaimmista vuosikerroista. Viiniä on kypsytetty amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä yli 30 vuotta.

Tuottaja

Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherrybisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään.

Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, joiden lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä sekä tisleitä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • Robert Parker, 93 p.
  • Decanter World Wine Awards 2014, kultamitali

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.