Matusalem Oloroso Dulce Muy Viejo
- Rypälelajikkeet
- Palomino Fino 75 %, Pedro Ximénez 25 %
- Alkoholipitoisuus
- 20,5 %
- Sokeripitoisuus
- 120 g/l
- UDF tuotenro
-
9292921 (37,5 cl)
- Alkon tuotenro
-
943383 (37,5 cl)
Luonnehdinta
Tumma, mahonginruskea väri. Tuoksu on syvän rusinainen, mausteinen ja kuivahedelmäinen, mukana myös kahvia ja tammea. Makea, runsas ja elegantti maku, erittäin pehmeä.
Tarjoilulämpötila ja -lasi
13–14 ᵒC
Ruokasuositus
Muuta
Rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Ylä-Jerezin alueella Etelä-Espanjassa. Sherryt kypsytetään niin sanotulla soleramenetelmällä. Siinä on tammitynnyreitä päällekkäin kolmesta seitsemään kerrosta (criaderas) ja viiniä juoksutetaan määräajoin ylemmistä, nuorinta viiniä sisältävistä tynnyreistä alempiin jo kypsempää viiniä sisältäviin tynnyreihin. Kussakin kerroksessa tynnyrit tyhjennetään vain puolilleen, jotta ylempää tuleva nuorempi viini omaksuisi itselleen vanhemman makuominaisuuksia.
Matusalem Oloroso Dulce Muy Viejoon on valikoitu rypäleet parhaimmista vuosikerroista. Viiniä on kypsytetty amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä yli 30 vuotta.
Tuottaja
Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherrybisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.
Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään.
Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, joiden lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä sekä tisleitä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.
Palkinnot ja lisätiedot
- Robert Parker, 93 p.
- Decanter World Wine Awards 2014, kultamitali