Mistinguett Brut Rose

Masia Vallformosa, DO Cava, Penedès, Espanja

Rypälelajikkeet
Trepat
Alkoholipitoisuus
12 %
Happopitoisuus
5 g/l
Sokeripitoisuus
10 g/l
UDF tuotenro

9513381 (75 cl)

Alkon tuotenro

535167 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri kirsikan punainen, rubiinin vivahtein. Hienot, eloisat kuplat. Tuoksu on elegantti ja siinä on kukkaa ja marjoja – mansikka ja vadelma sekä häivähdys tynnyrikypsytyksen tuomaa aromia. Maku on pyöreä ja suuntäyttävä, raikas ja miellyttävä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

5-6ºC

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Kana ja kalkkuna
  • Maljakuohuviini
  • Nautiskelujuoma
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Mistinguett Brut on valmistettu perinteisen samppanjakäymismenetelmän mukaisesti. Rypäleet on poimittu käsin ja koneellisesti syys- ja lokakuun aikana. Viini on käynyt läpi kaksi käymisvaihetta, joista ensimmäinen tapahtuu terästankeissa 16–18° C lämpötilassa. Toinen käyminen tapahtuu pullossa.

Mistinguett (1875 – 1956) oli ranskalainen näyttelijätär ja laulaja, jonka syntymänimi oli Jeanne Bourgeois. Hän oli yhteen aikaan maailman parhaiten palkattu naispuolinen viihdetaitelija. Mistinguett esiintyi Ranskan kuuluisimmilla lavoilla Folies Bergèressä ja Moulin Rougessa.

Tuottaja

Masia Vallformosa tuottaa viinejä Espanjasta, Penedèsin alueelta. Yhtiön on perustanut vuonna 1865 yksi aikansa arvostetuimmista viininviljelijöistä, José Doménech Soler. Hän toimi uranuurtajana amerikkalaisten köynnösten uudelleen istuttajana Phylloxera-viinikirvan tuhojen jälkeen. Kolmannen sukupolven aikana viinitila laajeni nykyiseen mittaansa 41 hehtaarista yhteensä 307 hehtaariin viljelymaata. Tänä päivänä yhtiötä johdetaan jo viidennessä sukupolvessa, ja tilaa johtaa Oriol Doménech Vidal.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →