Montelvini Prosecco Biologico Extra Dry

Montelvini, Veneto, Italia Luomu

Rypälelajikkeet
Glera 100 %
Alkoholipitoisuus
11,5 %
Happopitoisuus
5,5 g/l
Sokeripitoisuus
15 g/l
UDF tuotenro

9658475 (75 cl)

Alkon tuotenro

912598 (75 cl)

Luonnehdinta

Kauniin oljenkeltainen viini, jonka kukkaisen hedelmäisessä tuoksussa voi havaita mm. akaasiankukkaa, visteriä, villiomenaa ja vuorihunajaa. Maku on raikas, kevyt, eloisa ja hienostunut. Pienet ja pitkäkestoiset kuplat.

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Äyriäiset
  • Maljakuohuviini
  • Nautiskelujuoma
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Rypäleet kerätään syyskuun puolivälin tienoilla, jolloin niiden kypsyysaste on kuohuviinille optimaalinen. Rypälemehu puristetaan hellävaroen ja viinin ensimmäinen käyminen tapahtuu tarkkaan kontrolloidussa lämpötilassa luonnonmukaisen hiivakannan avulla, minkä jälkeen viini suodatetaan ja siirretään kellariin, jossa sen annetaan käydä vähintään 30 päivän ajan ilmatiiviisti suljettavassa paineastiassa 16 asteen lämpötilassa. Tämä kuplat muodostava käymisprosessi keskeytetään lämpötilaa laskemalla, jolloin viiniin luonnollisesti jäävä sokeri tekee siitä harmonisen ja tasapainoisen. Lopuksi viini jäähdytetään neljäasteiseksi ja sen annetaan levätä hiivasakan päällä ennen isobaarista suodatusta ja pullottamista.

Tuottaja

Montelvini on Serenan perheen omistama viinitalo Pohjois-Italiassa. Sen perinteet ulottuvat aina vuoteen 1881 asti, ja tällä hetkellä talon johtoportaassa on jo perheen viides sukupolvi. Nykyisen toimitusjohtajan Armando Serenan poika Alberto työskentee myyntijohtajana, ja Sarah-tyttären vastuulla on yrityksen viestintä ja markkinointi. Montelvinin arvoihin kuuluvat perinteisten viininvalmistusmenetelmien kunnioittaminen ja nykyaikaisen taitotiedon hyödyntäminen.

Asoloa, jossa suurin osa Montelvinin tarhoista sijaitsee, kutsutaan “sadan horisontin kaupungiksi”, eikä syyttä. Postikorttimaisemia sävyttävät vihreät niityt, kukoistavat viinitarhat, oliivilehdot ja ylväinä kasvavat sypressipuut. Aikojen saatossa monet kuvanveistäjät, taidemaalarit, kirjailijat ja runoilijat ovat asuneet siellä ja tehneet aluetta tunnetuksi. Mutta inspiroivan ja maalauksellisen ympäristön lisäksi Asolo tunnetaan tänä päivänä myös korkealaatuisista DOCG-viineistään, kiitos sora- ja savipohjaisen maaperän sekä lempeän, viininviljelylle otollisen mikroilmaston. Montelvini tuottaa täällä kahta DOCG-viiniä: Asolo Prosecco Superiorea ja Montello Rossoa, jotka symboloivat Montelvinin rakkautta ja sitoutumista Asolon alueeseen.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.