Montelvini Prosecco Rosé DOC Millesimato Brut

Montelvini, Treviso, Italia

Rypälelajikkeet
Glera 85 %, Pinot Nero 15 %
Alkoholipitoisuus
11 %
Happopitoisuus
5,5 g/l
Sokeripitoisuus
10 g/l
UDF tuotenro

795371 (75 cl)

Luonnehdinta

Kauniin lohenpunainen prosecco, jonka moniulotteisessa tuoksussa on valkoisia hedelmiä, kevyttä kukkaisuutta, kivihedelmiä ja pieniä punaisia marjoja. Maku on samettisen pehmeä, täyteläinen, hennon suolainenja ja tasapainoinen.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6–8 ⁰C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Äyriäiset
  • Nautiskelujuoma
  • Pasta
  • Porsas
  • Seurustelujuoma

Muuta

Kumpikin rypälelajike kerätään erikseen ja molemmat käyvät läpi erillisen viininvalmistusprosessin. Näin kummankin rypäleen potentiaali saadaan hyödynnettyä kokonaisuudessaan. Myöhemmin raakaviinit sekoitetaan keskenään juuri ennen niiden toista käymistä, joka tapahtuu paineistetuissa terästankeissa.

Tuottaja

Montelvini on Serenan perheen omistama viinitalo Pohjois-Italiassa. Sen perinteet ulottuvat aina vuoteen 1881 asti, ja tällä hetkellä talon johtoportaassa on jo perheen viides sukupolvi. Nykyisen toimitusjohtajan Armando Serenan poika Alberto työskentee myyntijohtajana, ja Sarah-tyttären vastuulla on yrityksen viestintä ja markkinointi. Montelvinin arvoihin kuuluvat perinteisten viininvalmistusmenetelmien kunnioittaminen ja nykyaikaisen taitotiedon hyödyntäminen.

Asoloa, jossa suurin osa Montelvinin tarhoista sijaitsee, kutsutaan “sadan horisontin kaupungiksi”, eikä syyttä. Postikorttimaisemia sävyttävät vihreät niityt, kukoistavat viinitarhat, oliivilehdot ja ylväinä kasvavat sypressipuut. Aikojen saatossa monet kuvanveistäjät, taidemaalarit, kirjailijat ja runoilijat ovat asuneet siellä ja tehneet aluetta tunnetuksi. Mutta inspiroivan ja maalauksellisen ympäristön lisäksi Asolo tunnetaan tänä päivänä myös korkealaatuisista DOCG-viineistään, kiitos sora- ja savipohjaisen maaperän sekä lempeän, viininviljelylle otollisen mikroilmaston. Montelvini tuottaa täällä kahta DOCG-viiniä: Asolo Prosecco Superiorea ja Montello Rossoa, jotka symboloivat Montelvinin rakkautta ja sitoutumista Asolon alueeseen.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.