Morandé Gran Reserva Syrah

Viña Morandé, Cachapoal Valley, Chile

Rypälelajikkeet
Syrah
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
3,72 g/l
Sokeripitoisuus
3,09 g/l
UDF tuotenro

9658247 (75 cl)

Alkon tuotenro

484307 (75 cl)

Luonnehdinta

Granaatinpunainen, violettiin vivahtava viini, jonka aromikkaassa tuoksussa punaiset hedelmät ja tumma marjaisuus (vadelma, mustaherukka ja karhunvatukka) yhdistyy kauniisti tumman suklaisiin ja mausteisiin (kaneli) nyansseihin. Ryhdikäs ja runsaan hedelmäinen maku, samettiset tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Lammas
  • Pataruoka
  • Porsas

Muuta

Syrah-rypäleet tulevat La Moralinan tilalta Andien aluskukkuloilta Cachapoalin laaksosta. Köynnökset on istutettu vuonna 2005 savipohjaiseen kolluviaaliseen maaperään. Alueen ilmasto on kuiva ja lämmin, mutta lumihuippuisilta vuorilta puhaltavien tuulten vaikutuksesta lämpötila on 2–3 astetta viileämpi kuin laakson keskiosissa.

Rypäleet poimitaan käsin ja ryhmitellään 10 kilon sälelaatikoihin. Kellarissa ne käydään vielä rypäle rypäleeltä läpi ja vain parhaat kelpuutetaan jatkoon. Viinistä neljä viidesosaa kypsytetään suurissa 2 000 litran ranskalaisesta tammesta valmistetuissa sammioissa ja viidesosa uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tammikypsytys kestää 16 kuukautta, minkä jälkeen se suodatetaan ja annetaan kypsyä vielä pulloissa vähintään kuuden kuukauden ajan.

Tuottaja

Viña Morandé on vuonna 1996 perustettu moderni viinintuottaja Chilestä. Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Pablo Morandélla on 25 vuoden kokemus viinintuottajana. Tänä päivänä Viña Morandélla on viinitiloja Maipon laaksossa, Casablancan laaksossa ja Mendozan alueella Argentinassa. Viña Morandé on Chilen ainoa viinintuottaja, jolla on toimintaa Andien molemmin puolin.

Morandén ”pääkallopaikka” on hieman Santiagon eteläpuolella Pelequenissä, jossa on huippumodernit tuotantotilat ja laitteet. Viña Morandén vuosittainen tuotanto- kapasiteetti on 10 miljoonaa litraa valmista viiniä. Morandén viinejä myydään ympäri maailmaa yli 35 maassa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.