Munkebo Valhal American Pale Ale

Munkebo Mikrobryg, Tanska

Alkoholipitoisuus
6 %
Oluttyyppi
American Pale Ale
UDF tuotenro

9494964 (33 cl)

Luonnehdinta

Yhdenhumalalajikkeen “Single hop” Pale Ale. Tämä humala, Comet, tuo olueen herkullisen tuoksun ja makuun katkeruutta, havumetsää ja sitrusta. Hyvin vaalea mallaspohja antaa humalan aromeille hyvin tilaa kokonaisuudessa. Käyminen tapahtui amerikkalaisella hiivalla, joka oikeassa lämpötilassa tuo esiin hedelmäisiä estereitä, jotka sitovat yhteen maltaat ja humalat.

Humalalajikkeet

Comet

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6-8°C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Itämainen ruoka
  • Kana ja kalkkuna
  • Pasta
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Jumalten kuningas Odinin “kaatuneiden soturien”-sali Valhalla (Valhal). Tarun mukaan Valhallassa oli 540 ovea, ja sen katot oli päällystetty kultaisilla kilvillä ja pylväät keihäillä ja tuolit rintapanssareilla. Ragnarokin koittaessa jokaisesta ovesta mahtui marssimaan rivissä 800 soturia taistelemaan Odinin rinnalla.

Tuottaja

Munkebo panimo sijaitsee Tanskassa Funenin saarella vanhassa vilja kuivaamossa, joka on rakennettu 1962. Panimo perustettiin vuonna 2013 ja tuotanto on 30.000 litraa olutta kuukaudessa. Vesi panimoon tulee omasta kaivosta 20 metrin päästä panimosta. Tulevaisuudessa on mahdollisuus kasvattaa itse omat maltaat ja humalat, jolloin puhutaan jo todella lähituotetusta oluesta.

Munkebo on vanha Viikinki-kylä ja siellä asui Viikinki Kuningas noin vuonna 900. Hänen linnansa oli kahden vuonon, Kerteminden ja Odensen välissä. Kuningas pystyi näin linnastaan käsin kontrolloimaan suurta aluetta. Kuninkaan kuollessa hänet haudattiin Viikinkien tapaan omaan laivaansa, ja hylky löydettiin vuonna 1936 ja toukokuussa 2016 täydellinen kopio laivasta vedettiin vesille telakalta, 10 miehen voimin, kuten Viikinkiaikaan oli tapana, yksi näistä kymmenestä miehestä oli panimon perustaja ja panimomestari.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →