Néctar P.X Sherry
- Rypälelajikkeet
- Pedro Ximénez 100 %
- Alkoholipitoisuus
- 15,5 %
- Sokeripitoisuus
- 420 g/l
- UDF tuotenro
-
9422478 (75 cl)
Luonnehdinta
Väri hyvin tumma, mahongin ja kullan sävyjä. Tuoksu paksu, jossa runsaasti kypsiä hedelmiä, luumua, rusinoita, karamellia ja kahvia. Maku hyvin makea, runsas ja täyteläinen. Maussa rusinaa ja taatelia. Pitkä jälkimaku.
Tarjoilulämpötila ja -lasi
12-14C
Ruokasuositus
Muuta
Néctar Cream Sherry on valmistettu Solera menetelmällä Jerezin sherryalueella Etelä-Espanjassa. Nectar on kypsynyt tammitynnyreissä keskimäärin kahdeksan vuoden ajan. Kyseessä on yksi maailman makeimmista jälkiruokaviineistä, jossa korkean sokeripitoisuuden tasapainottaa raikas hapokkuus.
Solera on kerroskypsytysmenetelmä, jossa viinit kypsytetään sekoittamalla asteittain nuorempaa viiniä vanhemman joukkoon. Tällä menetelmällä taataan viinin tasalaatuisuus vuodesta toiseen. Pullotettaessa alimmasta otetaan enimmillään 1/3 ja vajaus täytetään seuraavaksi vanhimmasta jne. Näin nuorempi oppii vanhemmalta. Solera-menetelmästä johtuen sherry ei ole koskaan tietyn vuosikerran sherryä, poikkeuksena kuitenkin eräät kalliit erikoissherryt.
Säilyy avattuna kuukausia.
Tuottaja
Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.
Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherreistään, viineistään ja brandyistään. Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe-sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.
Palkinnot ja lisätiedot
Wine Enthusiast: 90/100