Noe Pedro Ximénez Muy Viejo

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry , Espanja Vegaani

Rypälelajikkeet
Pedro Ximénez 100 %
Alkoholipitoisuus
15,5 %
Sokeripitoisuus
440 g/l
UDF tuotenro

9130451 (37,5 cl)

Alkon tuotenro

938225 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri tumman mahonkinen. Tuoksussa kuivattuja hedelmiä ja rusinoita sekä kahvia. Maku makea, hyvin täyteläinen, tiivis, pehmeä, tasainen ja erittäin tyylikäs.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

12–14 ⁰C

Ruokasuositus

  • Makea jälkiruoka

Muuta

Noe kypsyy vuosikertasherrynä 20 vuotta ja noin viisi vuotta Solerassa, jossa nuoremmat viinit sekoitetaan hitaasti kypsempien viinien kanssa. Vanhemmista viineistä tulee makua ja syvyyttä sekoitukseen, kun taas nuori viini tuo siihen raikkautta ja voimakkuutta. Pullotukseen käytetään vain alimpien rivien tynnyreiden (solera) viiniä.

Kaikki rypäleet tulevat yhtiön omilta tarhoilta. Rypäleiden poiminnan jälkeen ne asetetaan ulos aurinkoon kuivumaan. Puristaessa rypäleistä tulee hyvin makeaa ja konsentroitunutta mehua. Tästä tehdään Noen raaka-aine.

Säilyy avattuna kuukausia.

Tuottaja

Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherrybisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään.

Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, joiden lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä sekä tisleitä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • Wine Spectator 94 p.
  • International Wine Challenge 2014, kultamitali
  • HKIWSC 2014, hopeamitali

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.