Noita Winery Pet Nat 2020

Noita Winery, Fiskars, Suomi Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Pinot Blanc 44 %, Riesling Italico 26 %, Furmint 10 %, Zweigelt 10 %, Blaufränkisch 10 %
Alkoholipitoisuus
11 %
Happopitoisuus
6,55 g/l
Sokeripitoisuus
6 g/l
UDF tuotenro

795385 (75 cl)

Alkon tuotenro

921233 (75 cl)

Luonnehdinta

Viiden rypäleen Pet Nat on kuivahko alkuviini, jonka makuprofiilissa erottuu mm. vadelmaa ja mustaherukkaa.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

12–14 ⁰C

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka

Muuta

Viinissä käytetyt rypäleet tulevat Itävallasta, jossa ne on poimittu käsin ennen kylmäkuljetusta Fiskarsiin. Noita Wineryssä rypäleet vielä lajitellaan käsin, puristetaan ja käytetään paikallisten villihiivojen avulla. Pääkäyminen keskeytetään lämpötilaa laskemalla, jolloin saadaan juuri haluttu jäännössokeripitoisuus. Tässä vaiheessa viini sekoitetaan ja pullotetaan. Toinen käyminen tapahtuu pulloissa ja kestää kolme kuukautta, minkä jälkeen pullot etiketöidään ja lasketaan markkinoille.

Tuottaja

Vuonna 2018 aloittanut Noita Winery on Fiskarsin Ruukissa sijaitseva niin sanottu urban winery, eli se tuo käyttämänsä rypäleet sopimusviljelijältä ja valmistaa viinin käsityönä omassa viinimössä. Noita Wineryn rypäleet tulevat Itävallasta Julius Haffnerin tilalta ja viinien  valmistuksesta vastaa Simon McCabe, joka on myös viinimön naapurissa sijaitsevan Fiskarsin Panimon johtava panimomestari.

Noita Winery valmistaa viininsä luonnonmukaisesti ja ilman lisäaineita eli ne ovat niin kutsuttuja alkuviinejä. Viininvalmistuksen jälkeen sakka ja rypäleiden kuoret käytetään Fiskarsin Panimon puolella oluiden maustamiseen ja lopuksi vielä Ägräs Distilleryn tisleiden raaka-aineeksi.

Noita Wineryn erikoisuuksiin kuuluvat mm. Ranskasta tilattu 4 000 litran tamminen foeder sekä Georgiasta hankitut kvevrit eli amforan malliset yli sata vuotta vanhat viiniastiat. Näitä hyödyntämällä Noidan viineihin saadaan omaperäisiä ja ainutlaatuisia makuvivahteita.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.