Noita Winery Riesling 2019

Noita Winery, Fiskars, Suomi Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Riesling
Alkoholipitoisuus
9,5 %
Happopitoisuus
6,2 g/l
Sokeripitoisuus
< 0,3 g/l
UDF tuotenro

9658261 (75 cl)

Alkon tuotenro

933161 (75 cl)

Luonnehdinta

Kuiva ja heleä, kullankeltainen alkuviini, jonka tuoksu- ja makumaailmassa on persikan, vihreän omenan, karviaisen ja yuzun aromikkuutta.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Kana ja kalkkuna
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Viinissä käytetyt rypäleet tulevat Itävallasta, jossa ne on poimittu käsin ennen kylmäkuljetusta Fiskarsiin. Noita Wineryssä rypäleet vielä lajitellaan käsin ja niiden rangat poistetaan puristetaan ennen puristamista. Viinin annetaan levätä 36 tuntia rypälesakan päällä. Käyminen tapahtuu terästankeissa paikallisten villihiivojen avulla.

Tuottaja

Vuonna 2018 aloittanut Noita Winery on Fiskarsin Ruukissa sijaitseva niin sanottu urban winery, eli se tuo käyttämänsä rypäleet sopimusviljelijältä ja valmistaa viinin käsityönä omassa viinimössä. Noita Wineryn rypäleet tulevat Itävallasta Julius Haffnerin tilalta ja viinien  valmistuksesta vastaa Simon McCabe, joka on myös viinimön naapurissa sijaitsevan Fiskarsin Panimon johtava panimomestari.

Noita Winery valmistaa viininsä luonnonmukaisesti ja ilman lisäaineita eli ne ovat niin kutsuttuja alkuviinejä. Viininvalmistuksen jälkeen sakka ja rypäleiden kuoret käytetään Fiskarsin Panimon puolella oluiden maustamiseen ja lopuksi vielä Ägräs Distilleryn tisleiden raaka-aineeksi.

Noita Wineryn erikoisuuksiin kuuluvat mm. Ranskasta tilattu 4 000 litran tamminen foeder sekä Georgiasta hankitut kvevrit eli amforan malliset yli sata vuotta vanhat viiniastiat. Näitä hyödyntämällä Noidan viineihin saadaan omaperäisiä ja ainutlaatuisia makuvivahteita.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.