Poggiosecco Aramis

Azienda Agricola Poggiosecco, Toscana IGT, Italia Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkoholipitoisuus
13,5 %
UDF tuotenro

9658471 (75 cl)

Luonnehdinta

Voimakkaan rubiininpunainen, violettiin vivahtava viini, jonka intensiivisen marjaisassa tuoksussa on mukana myös yrttisyyttä, ruohoisuutta, tummia hedelmiä ja tupakkaa. Maku on elegantti ja pehmeä, jota seuraa nautinnollisen aromikas, viipyilevä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka

Muuta

Viiniköynnökset kasvavat Toscanan maakunnassa Cerreto Guidin alueen korkeimmilla kukkuloilla lähellä Firenzeä. Rypäleet erotellaan ja puristetaan hellävaroen. Käyminen tapahtuu alueen alkuperäisen hiivakannan avulla, ja kuorimassaa pumppaamalla siitä pyritään saamaan mahdollisimman väriä, aromikkuutta ja tanniinisuutta. Viinin kirkastamiseen ei käytetä mitään kemikaaleja, vaan se tapahtuu dekantoimalla. Viiniä kypsytetään 5 000 litran tankeissa puolen vuoden ajan ennen pullottamista.

Tuottaja

Poggioseccon tila on perustettu vuonna 1967 ja se sijaitsee Toscanan Montalbanossa Cerreto Guidin ja Vincin hiekkakivisillä kukkuloilla 100–300 metrin korkeudella merenpinnasta. Alueen maaperä ja mikroilmasto ovat optimaalisia korkeatasoisten viinien valmistukseen.

Poggioseccon kaikki viinit ovat sertifioituja luomuviinejä vuodesta 2004 lähtien, ja vuodesta 2009 lähtien useimmat viinit (Athera ja Aramis mukaanlukien) biodynaamisia.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.