Poggiotondo Bianco Organic

Poggiotondo, Toscana IGT, Italia Luomu

Rypälelajikkeet
Vermentino 60%, Ansonica 40%
Alkoholipitoisuus
13%
UDF tuotenro

9513707 (75cl)

Luonnehdinta

Ihastuttavan aromaattinen tuoksu, jossa aavistus hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta. Maku on runsas – hienovarainen ja raikas hapokkuus. Maukas, pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10-12°C

Ruokasuositus

  • Kana ja kalkkuna
  • Pasta
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Seurustelujuoma

Muuta

Kokonaiset rypäletertut puristetaan  varovasti ja irtoavan mehun annetaan asettua luonnollisesti 8 asteen lämpötilaan. Tämän jälkeen mehu juoksutetaan sakan läpi ja jätetään fermentoitumaan 18 asteeseen, 20 päiväksi, ei maitohappokäymistä. Viini on yhteensä 60 päivän ajan kosketuksissa hienoon sakkaan, lämpötilakontrolloiduissa tankeissa, kunnes se pullotetaan ja suljetaan stelvin-korkilla.

Alue

Toscana sijaitsee Italian “saappaan varren” pohjoisosassa ja on tänä päivänä yksi maailman arvostetuimpia punaviinialueita. Toscanassa on luotu myös maailman ensimmäinen laatuluokitus, kun vuonna 1716 kirjattiin apellaatio: DOC Chianti.  Alueen merkittävin rypälelajike on Sangiovese, joka onkin lähes kaikkien alueen punaviinien pohjana toimiva lajike. Toscanassa on 29 DOC-tasoista ja 7 DOCG-tasoista viinialuetta.

Tuottaja

Poggiotondon tarhat sijaitsevat aivan Toscanan sydämessä, Firenzen ja Pisan välissä. Viinit ilmentävät aluetta täydellisesti ja Alberto ja Alessandra Antonini noudattavat luomuviljelyn periaatteita ja kasvattavat viiniköynnöksiään luonnollisessa ja tasapainoisessa ympäristössä.  Tavoitteena on tehdä viinejä, jotka kunnioittavat juuriaan.

Poggiotondo on luomusertifioitu viinituottaja, valmistuksessa ei käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.