Porterhouse Plain Porter

Porterhouse Brewing, Dublin, Irlanti

Alkoholipitoisuus
4,2 %
Katkeroaineet
33 EBU
Oluttyyppi
Porter
UDF tuotenro

9658437 (30 l)

Luonnehdinta

Kauniin musta portteri punaruskealla vivahteella. Beige vaahto on ohut mutta kestävä. Tuoksussa paahteisuutta, yrttisyyttä ja maitosuklaata. Maku on keskitäyteläinen, maltainen, maanläheinen, silkkisen pehmeä, lakritsinen, suklainen ja hieman yrttinen. Tasapainoinen ja suoraviivainen, yksinkertaisesti hyvä olut.

Humalalajikkeet

Galena, Nugget, East Kent Goldings

Maltaat

Roast Barley, Black Malt, Flaked Barley

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka

Muuta

Plain Porter oli heti syntyessään aikaansa edellä. Porterhousen filosofian mukaan portteri on hieman stoutia kevyempi tyyli, ja tässä se on täydellisimmillään. Plain Porter on kerännyt runsaasti palkintoja arvostetuissa olutkilpailuissa. Se on muun muassa voittanut kultamitalin eli niin sanotun “panimoalan Oscarin” maailman vanhimmassa ja arvostetuimmassa The International Brewing Awards -olutkilpailussa – eikä ainoastaan kerran vaan peräti kahdesti. Todellinen klassikko ja panimonsa lippulaiva.

Tuottaja

Irlannilla on kunniakas panimohistoria. Maassa on ollut parhaimmillaan yli 200 itsenäistä pienpanimoa, mutta 1900-luvulla niiden lukumäärä laski murto-osaan isojen panimojättien puristuksissa. Vuonna 1989 Liam LaHart ja Oliver Hughes avasivat ensimmäisen Porterhouse-olutravintolan Brayn kaupunkiin saaren itärannikolle. Se toi maahan oluita eri puolilta maailmaa, etenkin Belgiasta, kunnes vuonna 1996 Dublinin Temple Barin alueelle avattiin Irlannin ensimmäinen panimoravintola The Porterhouse.

Vuosien saatossa toiminta on kansainvälistynyt Lontooseen ja New Yorkiin. Nykyään The Porterhouse Brewing Company on Irlannin suurin itsenäinen panimoyhtiö.

Palkinnot ja lisätiedot

  • The International Brewing Awards 1998/1999, 2011/2012, kulta
  • Dingle Food Festival 2015, hopea

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.