Munkebo Ragnarok Porter

Munkebo Mikrobryg, Tanska

Alkoholipitoisuus
6,5 %
Oluttyyppi
Porter
UDF tuotenro

9494758 (30L (KEG))

Luonnehdinta

Tämä englantilaistyylinen Porter on valmistettu tummista maltaista, jotka antavat Porterille syvän ruskean värin ja intensiivinen maun. Paahdetut maltaat tuovat jälkimakuun suklaan ja kahvinaromeja. Valmistuksessa on pyritty kopioimaan 1800-luvun Porter tyyli mahdollisimman tarkasti. Tällöin oluet vielä valmistettiin hiivakannoilla, joita ei oltu käsitelty ja puhdistettu ja nämä hiivat toivat olueen omanlaatuisen happaman aromin. Tämä olut on käytetty brettanomyces-hiivalla ja käyminen on tapahtunut hieman normaalia korkeammassa lämpötilassa, jolla on imitoitu avoimia käymisastioita. Näillä muutamalla pienellä twistillä on saatu olueen mahtavasti aromia – tallia, hevosta ja nahkaa.

Ruokasuositus

  • Nautiskelujuoma

Muuta

Viikinki-taruston mukaan, Ragnarok on viimeinen sota, jossa jumalat ja jättiläiset sotivat ja maailma tuhoutuu.  Ragnarok tarkoittaa ” kohtalon jumalat” ja suurin osa jumalista ja jättiläisistä kuolee viimeisessä ratkaisevassa taistelussa. Ne harvat, jotka selviävät rakentavat yhdessä uuden, paremman maailman. Ragnarok aloittaa sarjan luonnonkatastrofeja, joka huipentuu talveen, joka kestää kolme vuotta.

Tuottaja

Munkebo panimo sijaitsee Tanskassa Funenin saarella vanhassa vilja kuivaamossa, joka on rakennettu 1962. Panimo perustettiin vuonna 2013 ja tuotanto on 30.000 litraa olutta kuukaudessa. Vesi panimoon tulee omasta kaivosta 20 metrin päästä panimosta. Tulevaisuudessa on mahdollisuus kasvattaa itse omat maltaat ja humalat, jolloin puhutaan jo todella lähituotetusta oluesta.

Munkebo on vanha Viikinki-kylä ja siellä asui Viikinki Kuningas noin vuonna 900. Hänen linnansa oli kahden vuonon, Kerteminden ja Odensen välissä. Kuningas pystyi näin linnastaan käsin kontrolloimaan suurta aluetta. Kuninkaan kuollessa hänet haudattiin Viikinkien tapaan omaan laivaansa, ja hylky löydettiin vuonna 1936 ja toukokuussa 2016 täydellinen kopio laivasta vedettiin vesille telakalta, 10 miehen voimin, kuten Viikinkiaikaan oli tapana, yksi näistä kymmenestä miehestä oli panimon perustaja ja panimomestari.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →