Luigi Righetti Recioto della Valpolicella Classico

Luigi Righetti, Veneto/DOC Valpolicella Classico, Italia

Rypälelajikkeet
Corvina (70 %), Rondinella (20 %), Molinara (5 %), muut (5 %)
Alkoholipitoisuus
12,5 %
Happopitoisuus
6,4 g/l
Sokeripitoisuus
95 g/l
UDF tuotenro

9513995 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri: rubiininpunainen violetein vivahtein.
Tuoksu: tummia kuivattuja hedelmiä, karhunvatukkaa, mantelia.
Maku: makea, intensiivinen, kirsikkainen ja hedelmäinen.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

18-20 ˚C.

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka
  • Juustot

Muuta

Lokakuun alussa kerätään parhaimmat tertut, ja ne laitetaan puisiin laatikoihin ja hyvin tuuletettuun varastoon konsentroitumaan helmikuun loppuun asti. Tuolloin rypäleistä on haihtunut 40 % nestettä ja sokeripitoisuus on noussut. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja mehu laitetaan kahdeksi kuukaudeksi tammeen kypsymään. Pullotuksen jälkeen viini kypsyy vielä 6 kuukautta ennen kuin se vapautetaan markkinoille.

Tuottaja

Luigi Righettin viiniliike on perheyritys, joka toimii Valgatarassa Valpolicellan alueen sydämessä Veneton maakunnassa.  Angelo Righetti, arvostettu viininviljelijä rakennutti ensimmäisen viinikellarinsa 1909, ja uusin supermoderni viinivalmistamo ja -kellari valmistui 1997 vanhan viereen.  85-vuotias Luigi Righetti työskentelee vielä aktiivisesti aamusta iltaan viinitarhoilla tai kellareissa, mutta viinitaloa johtaa tänä päivänä hänen poikansa enologi Gian Maria Righetti, joka huolehtii myös viininvalmistamisesta, ja hänen tietotaitonsa ja kykyjensä ansiosta viinitalo on tällä hetkellä yksi johtavimmista Amaronen tuottajista.

Righettin viinitalo valmistaa niin alueen perinteisistä kuin kansainvälisistäkin lajikkeista tehtyjä viinejä, ja kokonaistuotanto on 1,2 miljoona pulloa laadukkaita viinejä, joista Amaronea tuotetaan yli 400 000 pulloa. Tuotannosta vientiin menee yli 90%.

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →