Rejiji Hanging Hill

Rejiji Wines, Villaný, Unkari Luomu

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
4,6 g/l
Sokeripitoisuus
0,9 g/l
UDF tuotenro

795399 (75 cl)

Luonnehdinta

Runsas ja rehevä tuoksu nostaa ilmoille savuisia tammen aromeja sekä taustalta nousevaa lakritsia. Ensi alkuun maku on kypsän makea ja lempeän täyteläinen, mutta kehittyy loppua kohden muhkean hedelmäiseksi saaden jopa piparminttuöljyisiä sävyjä. Maistuva, tasapainoinen kokonaisuus.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

14–16 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka
  • Riistalinnut

Muuta

Hanging Hill on premium-kategorian viini Tenkesin tarhoilta Villányn viinintuotantoalueelta. Viinin käyminen on tapahtunut terästankeissa, minkä jälkeen sitä on kypsytetty 18 kuukautta unkarilaisissa tammitynnyreissä.

Tuottaja

Suomalais-unkarilainen pariskunta Reijo Itkonen ja Judit Pap perustivat Rejiji Winesin vuonna 2012. Ennen yrittäjiksi ryhtymistään he molemmat olivat vannoutuneita viiniharrastajia, jotka haaveilivat omasta viinitalosta Unkarissa. Eläkkeelle jäätyään pariskunta päätti toteuttaa unelmansa.

Aluksi he hankkivat kaksi viinitarhaa Villanýn viinintuotantoalueelta, toisen Kopárista ja toisen Tenkesistä. Etenkin Tenkesin maaperä osoittautui nopeasti erinomaiseksi premium-viinien kasvualustaksi. Niinpä vuosina 2016–17 Itkonen ja Pap ostivat tältä alueelta vielä kolme viinitarhaa lisää, istututtivat ne uudelleen ja yhdistivät alkuperäiseen Tenkesin viinitarhaan. Vuonna 2016 Rejiji Wines myös siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn, sillä sen katsottiin olevan pitkän ajan investointi talon tulevaisuuteen.

Tätä nykyä Rejiji tuottaa noin 10 000 pulloa premium-viiniä vuodessa, mutta tuotanto on kovassa kasvussa. Osan viineistään Rejiji Wines myy ulkomaille, etenkin Suomeen, jossa useat helsinkiläiset huippuravintolat ovat ottaneet niitä listoilleen.

Vastuullisuus luonnosta, viinien korkea laatu, tinkimättömyys ja rakkaus hyvään ruokaan ovat osa Rejiji Winesin filosofiaa, miltä pohjalta nämä unkarilais-suomalaiset huippuviinit syntyvät.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.