Rejiji Rocinante Chardonnay

Rejiji Wines, Villaný, Unkari Luomu

Rypälelajikkeet
Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
5,5 g/l
Sokeripitoisuus
0,9 g/l
UDF tuotenro

795400 (75 cl)

Luonnehdinta

Tuoksussa on tuoretta omenaa ja päärynää, kevyttä voimaisuutta sekä paahteisia tammen vivahteita. Hienostunutta tuoreutta, heleää hapokkuutta ja miellyttävää kermaisuutta, joka kestää jälkimakuun asti.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C

Ruokasuositus

  • Pasta
  • Porsas
  • Rasvainen kala
  • Riistalinnut
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Sadonkorjuu tapahtuu syyskuussa. Kolmasosa viinistä kypsytetään kuuden kuukauden ajan terästankeissa, toinen kolmannes unkarilaisissa tammitynnyreissä ja viimeinen kolmannes ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tuottaja

Suomalais-unkarilainen pariskunta Reijo Itkonen ja Judit Pap perustivat Rejiji Winesin vuonna 2012. Ennen yrittäjiksi ryhtymistään he molemmat olivat vannoutuneita viiniharrastajia, jotka haaveilivat omasta viinitalosta Unkarissa. Eläkkeelle jäätyään pariskunta päätti toteuttaa unelmansa.

Aluksi he hankkivat kaksi viinitarhaa Villanýn viinintuotantoalueelta, toisen Kopárista ja toisen Tenkesistä. Etenkin Tenkesin maaperä osoittautui nopeasti erinomaiseksi premium-viinien kasvualustaksi. Niinpä vuosina 2016–17 Itkonen ja Pap ostivat tältä alueelta vielä kolme viinitarhaa lisää, istututtivat ne uudelleen ja yhdistivät alkuperäiseen Tenkesin viinitarhaan. Vuonna 2016 Rejiji Wines myös siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn, sillä sen katsottiin olevan pitkän ajan investointi talon tulevaisuuteen.

Tätä nykyä Rejiji tuottaa noin 10 000 pulloa premium-viiniä vuodessa, mutta tuotanto on kovassa kasvussa. Osan viineistään Rejiji Wines myy ulkomaille, etenkin Suomeen, jossa useat helsinkiläiset huippuravintolat ovat ottaneet niitä listoilleen.

Vastuullisuus luonnosta, viinien korkea laatu, tinkimättömyys ja rakkaus hyvään ruokaan ovat osa Rejiji Winesin filosofiaa, miltä pohjalta nämä unkarilais-suomalaiset huippuviinit syntyvät.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.