Riffel Grauer Burgunder Trocken
- Rypälelajikkeet
- Grauer Burgunder
- Alkoholipitoisuus
- 12 %
- Happopitoisuus
- 6,0 g/l
- Sokeripitoisuus
- 3,7 g/l
- UDF tuotenro
-
9658255 (75 cl)
Luonnehdinta
Tuoksussa hienovaraista hunajamelonia, kvitteniä ja pähkinäisiä vivahteita. Maku on tuoksun mukainen hennon pippurisella lisällä. Miellyttävä, leikkisä ja tasapainoinen viini.
Tarjoilulämpötila ja -lasi
10–12 ⁰C
Ruokasuositus
Muuta
Grauer Burgunder sopii loistavasti savustetun lohen tai taimenen seuraan.
Tuottaja
Riffel on perheomisteinen viinitila, joka sijaitsee Büdesheimin kunnassa Bingenissä, Rheinhessenin viinintuotantoalueella. Aiemmin sekalaista maataloustoimintaa harjoittanut tila alkoi markkinoida omia viinejään 1970-luvulla. Vuonna 2007 viinimö muutti uuteen rakennukseen ja viisi vuotta myöhemmin sai Best of Wine Tourism -tunnustuksen arkkitehtuurin ja maisemoinnin kategoriassa. Büdesheimin sydämessä sijaitsevaa viinitaloa johtavat Erik ja Caroline Riffel. Taloon kuuluu 16 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Bubenstückissa, Kirchbergissa ja Scharlachbergissa. Rieslingin osuus lajikkeista on suurin (60 %). Sen lisäksi tarhoilla kasvaa valkoisista lajikkeista Silvaner, Pinot Blanc, Grauer Burgunder, Chardonnay, Gewürstraminer, Scheurebe ja Sauvignon Blanc sekä punaisista rypäleistä Pinot Noir ja Merlot.
Vuonna 2009 Riffel siirtyi ECOVIN-standardin mukaiseen luomutuotantoon ja edelleen biodynaamiseen viininviljelyyn 2012. Erityistä huomiota kiinnitettiin viinitarhojen biodiversiteettiin (lajien monimuotoisuus). 90 prosenttia valkoviineistä käyvät spontaanisti terästankeissa ja niiden annetaan levätä kohtuullisen pitkään hiivasakan päällä. Réserve-viinit kypsutetään tammitynnyreissä ja tietyt Rieslingit pullotetaan magnumeihin. Kaiken kaikkiaan Riffel tuottaa noin 100 000 pulloa viiniä vuosittain.
Palkinnot ja lisätiedot
- Jancis Robinson, 17 p.