Riffel Scharlachberg Riesling Spätlese

Weingut Riffel, Rheinhessen, Saksa Luomu

Rypälelajikkeet
Riesling
Alkoholipitoisuus
9,0 %
Happopitoisuus
8,5 g/l
Sokeripitoisuus
65,9 g/l
UDF tuotenro

9658252 (75 cl)

Luonnehdinta

Tiivis, kermainen ja aromikas Riesling. Tuoksu on runsaan marjainen ja hedelmäinen, maku intensiivinen, kukkainen, valkoherukkainen, mehukkaan aprikoorinen ja persikkainen.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C

Ruokasuositus

  • Jälkiruoka
  • Makea jälkiruoka
  • Nautiskelujuoma

Muuta

Kestävään kehitykseen sekä viinien ja ruokien yhdistämiseen erikoistunut Jancis Robinsonin tiimiin kuuluva viinikriitikko Tamlyn Currin antoi viinille huippupisteet ja kuvaili sitä arviossaan: “Like the lightest, sweetest, feather kiss on the lips.”

Tuottaja

Riffel on perheomisteinen viinitila, joka sijaitsee Büdesheimin kunnassa Bingenissä, Rheinhessenin viinintuotantoalueella. Aiemmin sekalaista maataloustoimintaa harjoittanut tila alkoi markkinoida omia viinejään 1970-luvulla. Vuonna 2007 viinimö muutti uuteen rakennukseen ja viisi vuotta myöhemmin sai Best of Wine Tourism -tunnustuksen arkkitehtuurin ja maisemoinnin kategoriassa. Büdesheimin sydämessä sijaitsevaa viinitaloa johtavat Erik ja Caroline Riffel. Taloon kuuluu 16 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Bubenstückissa, Kirchbergissa ja Scharlachbergissa. Rieslingin osuus lajikkeista on suurin (60 %). Sen lisäksi tarhoilla kasvaa valkoisista lajikkeista Silvaner, Pinot Blanc, Grauer Burgunder, Chardonnay, Gewürstraminer, Scheurebe  ja Sauvignon Blanc sekä punaisista rypäleistä Pinot Noir ja Merlot.

Vuonna 2009 Riffel siirtyi ECOVIN-standardin mukaiseen luomutuotantoon ja edelleen biodynaamiseen viininviljelyyn 2012. Erityistä huomiota kiinnitettiin viinitarhojen biodiversiteettiin (lajien monimuotoisuus). 90 prosenttia valkoviineistä käyvät spontaanisti terästankeissa ja niiden annetaan levätä kohtuullisen pitkään hiivasakan päällä. Réserve-viinit kypsutetään tammitynnyreissä ja tietyt Rieslingit pullotetaan magnumeihin. Kaiken kaikkiaan Riffel tuottaa noin 100 000 pulloa viiniä vuosittain.

Palkinnot ja lisätiedot

  • James Suckling, 95 p.
  • Jancis Robinson, 17 p.
  • Vinum, 90 p.
  • Eichelmann, 87 p.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.