Suomenlinnan Kealakekua IPA

Suomenlinnan Panimo, Helsinki, Suomi Vegaani

Alkoholipitoisuus
6,5 %
Katkeroaineet
84 EBU
Kantavierre
15 Plato
Oluttyyppi
IPA (New England)
Alkon tuotenro

946124 (33 cl)

Luonnehdinta

Kealakekua IPA  on New England -tyylisuunnan inspiroima mehukas, pehmeä ja samea nautinto. Se on reippaasti kuivahumaloitu raikkailla aromihumalilla, jotka tuovat oluen makuun trooppisen ja hedelmäisen humalan puraisun.

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Porsas
  • Rasvainen kala
  • Seurustelujuoma

Muuta

Suodattamattomina oluina NEIPA:t ovat sameita. Lisäksi niille ominaisia piirteitä ovat mehukkuus, runsas humalointi ja aromaattisten humalalajikkeiden käyttö. Ne ovat usein kuivahumaloituja, jotta aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Kealakekua on saari Havaijilla, jolla on mielenkiintoinen historia: kuuluisan kapteeni Cookin tarina kohtasi Kealakekua Baylla loppunsa. Merenkulun historiaan kapteeni James Cook on jäänyt muun muassa siitä syystä, että hän oli dokumenttien mukaan ensimmäinen eurooppalainen, joka rantautui Havaijille.  Vaikka kaikki alkoikin hyvin, tilanne Kealakekua Bayn alkuperäisten asukkaiden ja Cookin miehistön välillä kiristyi pian ja lyhyen taistelun jälkeen Cook sai surmansa.

Tuottaja

Helsinkiläisen oluenpanon historia on vuosisatainen, ja tässä tarinassa aloitettiin vuonna 1995 uusi luku. Saaristossa sijaitsevan merilinnoituksen, Suomenlinnan, päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä – intohimoisia tekijöitä – ja Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia. UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi, kun virvokkeita valmistetaan kansan juotavaksi. Jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella ja siiderillä on oma tarinansa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.