Suomenlinnan Panimo Boije Dry Stout

Suomenlinnan Panimo, Suomi Vegaani

Alkoholipitoisuus
4,0%
Oluttyyppi
Dry Stout
UDF tuotenro

9658341 (33cl)

9658344 (30L)

Luonnehdinta

Boije Dry Stout on rungoltaan kevyt olut, maultaan hieman paahtunut ja samettisen pehmeä kokonaisuus.  Se sopii hyvin ruokapöytiin, seurusteluun ja maljaksi nautiskeluhetkiin.

Kutsumme oluttamme dry stoutiksi, sillä tuhdista tummista oluista tuttu makeus ei ole lainkaan totutun päällekäyvä. Nimensä mukaisesti olut  on käytetty mahdollisimman kuivaksi – eli käymisprosessin jäännössokerin määrä on alhainen.

Ruokasuositus

  • Nautiskelujuoma
  • Seurustelujuoma

Muuta

Boijen nimi juontaa juurensa tuttuun tapaan Suomenlinnaan. Kaponieeri Boije sijaitsee saariryhmän tärkeimmässä osassa, Kustaanmiekassa. Kaponieeri on pieni, umpeenrakennettu osa linnoitusta, jolla vahvistetaan muiden puolustuslinjojen lähipuolustusta.

Lisäksi Boije on vanha suomalainen aatelissuku, joka on tunnettu jo 1400-luvun alusta. Onkin suuresti mahdollista, että Boijeja on voinut tavata jo 1700-luvun loppupuolen tai 1800-luvun alun Suomenlinnasta.

Tuottaja

Helsinkiläisen oluenpanon historia on vuosisatainen, ja tässä tarinassa aloitettiin vuonna 1995 uusi luku. Saaristossa sijaitsevan merilinnoituksen, Suomenlinnan, päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä – intohimoisia tekijöitä – ja Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia. UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi, kun virvokkeita valmistetaan kansan juotavaksi. Jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella ja siiderillä on oma tarinansa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.