Suomenlinnan Panimo Gethe Sour

Suomenlinnan Panimo, Suomi Vegaani

Alkoholipitoisuus
4,0%
Oluttyyppi
Sour
UDF tuotenro

9658339 (33cl)

9658342 (30L)

Luonnehdinta

Gethe Sour on hibiskuksen kukilla maustettu hapanolut. Mauste antaa oluelle kauniin vaaleanpunaisen värin ja pehmeän aromaattisen vivahteen.

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Seurustelujuoma

Muuta

Olut on saanut nimensä linnoitussaaren historiasta. Adolf Erik Gethe oli kapteeni ja Ehrensvärdin adjutantti Suomenlinnassa 1700-luvulla. Hän oli taiteellisesti lahjakas maalari, jolta on säilynyt jälkipolville dokumentaarisesti arvokkaita töitä.

Gethe myös matkusti Augustin Ehrensvärdin seurueessa vuonna 1754 ainakin Hankoon tutkimaan alueen linnoittamismahdollisuuksia.

Tuottaja

Helsinkiläisen oluenpanon historia on vuosisatainen, ja tässä tarinassa aloitettiin vuonna 1995 uusi luku. Saaristossa sijaitsevan merilinnoituksen, Suomenlinnan, päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä – intohimoisia tekijöitä – ja Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia. UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi, kun virvokkeita valmistetaan kansan juotavaksi. Jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella ja siiderillä on oma tarinansa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.