Suomi 100 Cava Brut
- Rypälelajikkeet
- 55% Macabeo, 45% Parellada
- Alkoholipitoisuus
- 11,5 %
- Happopitoisuus
- 0,2 g/l
- Sokeripitoisuus
- 11,8 g/l
- UDF tuotenro
-
9495367 (75cl)
Luonnehdinta
Itsenäinen Suomi täyttää vuonna 2017 sata vuotta. Tätä juhlistaaksemme on Espanjalainen yhden viinitarhan kuiva Cava pukeutunut tyylikkääseen juhla-etikettiin. Etiketin kuvassa on torppa Sammatin Valkjärvellä. Sakari Topelius käyttää Maamme-kirjassaan tätä kuvaa esittämään Suomen Kansalliseepoksen Kalevan luojan, Elias Lönnrotin syntymäkotia, Paikkarin torppaa.
Suomi 100 Cava Brut on vaalea, oljenvärinen. Viinissä on runsaat kuplat, jotka nousevat kauniisti ylös ja muodostavat tyylikkään kruunun juomaan. Tuoksu on aromaattinen ja moniulotteinen, hyvin hedelmäinen ja puhdas. Viini on rakenteeltaan tyylikäs ja tasapainoinen, pieni häivähdys makeutta, yhdistettynä hapokkuuteen tekee viinistä miellyttävän. Pitkä viipyilevä jälkimaku.
Tarjoilulämpötila ja -lasi
6-8°C
Ruokasuositus
Muuta
Damià Deas, Finca Can Petit:n viinintekijä on ollut vastuussa tuotannosta vuodesta 1985 alkaen. Hän on henkilökohtaisesti valvonut viinitarhojen istutusta ja viinitilan rakentamista.
Viini on kypsytetty pullossa 12-15 kuukautta.
Alue
Viinitarhat sijaitsevat 6 kilometriä Sant d’Anoiasta, alueen korkeimmassa kohdassa (250 metriä merenpinnasta). Alueen ilmasto on välimerellinen. Maaperä on kerrostunutta kalkkikiveä, joka tarjoaa hyvän kasvualustan köynnöksille.
Palkinnot ja lisätiedot
HOPEAA – Brussels Wine Challenge 2014