The Vegan Wine Project Pinot Grigio

Yalumba, South Australia, Vegaani

Rypälelajikkeet
Pinot Grigio
Alkoholipitoisuus
12,5 %
Happopitoisuus
5,2 g/l
UDF tuotenro

795343 (75 cl)

Luonnehdinta

Vaalean oljenkeltainen, aavistuksen ruohonvihreään vivahtava viini, jonka tuoksussa feijoaa, omenankuorta ja haudutettua päärynää sekä häivähdys kanelia ja teeruusua. Keskitäyteläisessä maussa kaneli ja teeruusu nousevat etulinjaan.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

The Vegan Wine Project sai alkunsa vuonna 2019. Viinintekijä Andy La Neuzen mukaan projektin lähtökohtana oli kuluttajien tarve ymmärtää paremmin, mitä heidän viinissään on ja mistä viini on lähtöisin.

Kaikki The Vegan Wine Projectin viinit ovat valmistuneet ilman lisättyä hiivaa, eli käymisprosessi on alkanut rypäleisiin luonnollisesti muodostuneiden hiivojen avulla. Nämä hiivat yhdessä rypäleistä saadun mehun luonnollisten sokerien kanssa käyvät alkoholiksi. Tämän jälkeen viinin sameutta voidaan kirkastaa, ja prosessissa käytetään usein eläinperäisiä tuotteita kuten gelatiinia, munanvalkuaista tai kalaliimaa.

The Vegan Wine Projectin valmistamisessa ei käytetä lainkaan eläinperäisiä tuotteita, ja kirkastamiseen käytetään ainoastaan bentoniittisavea ja luonnonhiiltä, ja niitäkin hyvin vähän. Yalumballa viininviljelyn ja tuotannon jalostamiseen on käytetty vuosikymmeniä, ja siten rypäleistä on saatu mahdollisimman terveitä ja monipuolisia. Tästä syystä itse valmistusprosesseihin tarvitsee puuttua mahdollisimman vähän. Samalla viiniin saadaan myös robustimpaa makua ja enemmän tekstuuria, enemmän tarkoitusta.

The Vegan Wine Projectin tuottaja on australialainen perheomisteinen viinintuottaja Yalumba, jonka kaikki viinit ovat vuodesta 2012 alkaen tuotettu ilman eläinperäisiä ainesosia.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa, ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.