Timmermans Strawberry Lambicus

Timmermans (John Martin), Belgia

Alkoholipitoisuus
4%
Oluttyyppi
Lambic
UDF tuotenro

9513776 (25 cl)

Luonnehdinta

Heleän punainen mansikka Lambic, jonka tuoksu on houkuttelevan kesäinen. Maussa on mansikkaa ja se on suuntäyttävä, muttei liian makea. Loppumaku on enemmän hedelmäinen kuin makea.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

4-6C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Makea jälkiruoka
  • Nautiskelujuoma

Muuta

Lambic-oluita valmistetaan ainoastaan Belgiassa, Senne-joen laaksossa. Oluiden erikoisuus on se, että vierteeseen ei lisätä lainkaan hiivaa vaan käyminen tapahtuu suurissa, matalissa altaissa, joissa villihiivat ja muut pieneliöt saavat aikaan oluen spontaanikäymisen. Käymisen alettua olut siirretään kypsymään vanhoihin puutynnyreihin, joissa sitä pidetään yhdestä kolmeen vuotta.

Maltaina Lambiceissa käytetään mallasohraa ja mallastamatonta vehnää. Humalat ovat yleensä vanhoja, jotta niissä ei ole enää oluen katkeruutta lisääviä ominaisuuksia.

Tuottaja

Englantilainen panimomestari John Martin muutti Belgiaan 1900-luvun alkupuolella ja aloittu oluiden valmistamisen ja maahantuonnin Antwerpenissa. Johnin pojanpoika otti ohjat käsiin lähes vuosisata myöhemmin ja siirsi sittemmin Anthony Martinina tunnetun yrityksen uudelle vuosituhannelle.

Palkinnot ja lisätiedot

Asian Beer Awards 2010 – Kultaa

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →