Timo Vermentino

San Marzano Wines, Salento I.P.G., Italia

Rypälelajikkeet
Vermentino 100 %
Alkoholipitoisuus
12 %
UDF tuotenro

(75 cl)

Alkon tuotenro

938316 (75 cl)

Luonnehdinta

Oljenkeltainen viini, jonka lempeän kukkaisessa tuoksussa on myös sitrushedelmien sekä persikan ja päärynän aromeja. Maku on sekoitus trooppista hedelmäisyyttä, raikasta mineraalisuutta, kepeää mausteisuutta (timjami ja rosmariini) sekä hentoa suolaisuutta.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Äyriäiset
  • Rasvainen kala
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Köynnökset kasvavat tasaisessa ja keskikarkeassa hiekkapohjaisessa maaperässä noin 100 metrin korkeudella merenpinnasta ja sato korjataan loppukesästä elokuun viimeisellä viikolla. Kun rypäleet on poimittu ja hellävaroen erotettu rangoistaan, niiden annetaan asettua muutaman tunnin ajan matalassa lämpötilassa ennen puristamista. Käyminen tapahtuu terästankeissa tarkalleen 15 asteen lämpötilassa 13–15 päivän ajan. Viiniä kypsytetään terästankeissa vielä viisi kuukautta ennen pullotusta. Timo Vermentino on valmis nautittavaksi heti, mutta siinä riittää myös potentiaalia muutaman vuoden kellarointiin.

Tuottaja

San Marzanon kylä sijaitsee keskellä Primitivo di Maduria DOC -viinintuotantoaluetta Italian saappaankorossa Salenton niemimaalla. Kun San Marzanon tila perustettiin vuonna 1962, alueella ei ollut vielä alkuperäluokitusta eivätkä viinin ystävät olleet vielä kuulleetkaan esimerkiksi Primitivo di Maduria -viinistä.

Cantino San Marzano syntyi, kun 19 eri viinintekijää päättivät lyödä hyttyyt yhteen ja toteuttaa unelmansa itsenäisestä viinitilasta. Vuonna 1982 liittouman johtoon astui tulisieluinen visionääri Francesco Cavallo. Hänen johdollaan San Marzano päätti katsoa rohkeasti tulevaisuuteen ja alkoi erottua muista paikallisista viininvalmistajista. Mittavat investoinnit alkoivat tuottaa hedelmää, ja uuden pullotuslinjaston myötä San Marzanon tunnettuus lähti vahvaan nousuun.

Voidaan sanoa, että San Marzanon kohdalla intohimo on ollut huipussaan ja viininvalmistuksessa tarvittava taitotieto kohdillaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Talo on läpi koko olemassaolonsa panostanut kestävään viininviljelyyn ja sekä unohdettujen tai vähemmän tunnettujen rypälevariaatioiden tutkimiseen. San Marzanon mottona on, että “paras rypäleemme on vielä poimimatta”.

Palkinnot ja lisätiedot

  • Mundus Vini 2020, kulta
  • Japan Wines Awards 2020, hopea
  • Annuario dei migliori vini Italiani Luigi Maroni 2020, 95 p.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.