Tío Pepe Fino Sherry

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry, Espanja Vegaani

Rypälelajikkeet
Palomino Fino 100 %
Alkoholipitoisuus
15,0 %
Happopitoisuus
4,0 g/l
Sokeripitoisuus
0,5 g/l
UDF tuotenro

9490301 (75 cl)

9402074 (37,5 cl)

Alkon tuotenro

003572 (75 cl)

Luonnehdinta

Heleän oljenkeltainen väri. Elegantti kuiva tuoksu, jossa tuoretta leipää ja mantelia. Erittäin kuiva maku, aromikas, puhdas, raikas ja runsas. Jälkimaku on täyteläinen, pitkä ja miellyttävä.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

5–7 °C, jääkaappikylmänä

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Itämainen ruoka

Muuta

Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan moneen kertaan, mutta ainoastaan ensimmäinen eli laadukkain ja hienoin mehu (Yema) käytetään Tío Pepen valmistukseen. Käyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa tankeissa, jolloin alkoholiprosentti nousee 12–13 prosenttiin. Sakan poiston jälkeen viini luokitellaan ja viinintekijä päättää, tehdäänkö siitä Finoa vai Olorosoa.

Tío Pepen valmistukseen menevät viinit väkevöitetään lisäämällä tislattua viiniä, jolloin alkoholiprosentti nousee viiteentoista. Tämän jälkeen tapahtuu ensimmäinen kypsytys, joka kestää 12 kuukautta amerikkalaisissa tynnyreissä, loput viinistä väkevöitetään (18 %) ja siitä tehdään Sobretables Olorosoa. Vuoden kuluttua tapahtuu toinen luokitus, jolloin katsotaan, miten viinit ovat kehittyneet. Tämän jälkeen alkaa perinteinen Solera-sekoitusmenetelmä, jolla voidaan aina varmistaa tasainen ja laadukas tulos. Tío Pepe on keskimäärin viiden vuoden ikäistä.

Tio Pepe säilyy avattuna jääkaapissa noin kolme viikkoa. Se on maailman tunnetuin ja myydyin sherry.

Tuottaja

Gonzales Byass. Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherrybisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään.

Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, joiden lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä sekä tisleitä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • James Suckling, 90 p.
  • Tio Pepe on ollut kolmesti kultamitalistina kansainvälisissä viinikilpailuissa
  • Vuoden Viinit 2010, pronssia

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.