Grevensteiner Original

Brauerei C & A Veltins, Saksa

Alkoholipitoisuus
5,2%
Oluttyyppi
Lager
UDF tuotenro

9657937 (30 L)

Luonnehdinta

Meripihkan värinen, hieman oranssiin taittava olut, jossa tiivis ja samettisen pehmeä vaahto. Maltaisen hedelmäinen ja puhtaan viljainen tuoksu. Maku jatkaa tuoksun linjoilla: Karamellimaista maltaan makeutta, hedelmäisyyttä, häivähdys hunajaa ja paahdettuja manteleita. Tasapainoinen ja suunmyötäinen tummahko lager.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6–8 ⁰C, jalallinen olutlasi

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Makkararuoka
  • Pataruoka
  • Riistalinnut

Muuta

Oluen valmistuksen perustana on saksalainen puhtauslaki vuodelta 1516, joka määrittää, että oluen valmistukseen voi veden lisäksi käyttää vain ohraa, humalaa ja hiivaa. Veltins käyttää oluen valmistukseen Sauerlandin vuoristolähteen vettä, joka on kristallin kirkasta ja pehmeää, erinomaista tuottamaan täyteläisiä oluita.

Tuottaja

Kun vuonna 1824 pienen krouvin panimo Grevensteinissä avasi vaatimattomat ovensa, ei kukaan aavistanut, että tämä markkeerasi alkua todelliselle panimohistorian menestystarinalle, josta kehittyi vuosien saatossa yksi Saksan suurimmista olut-brändeista.  Menestystarinaa helpottivat täydelliset luonnonolosuhteet Grevensteinissa. Kylää ympäröivät Sauerlandin vuoristot ja laajat metsäalueet, vuoristolähteen pehmeä vesi, joka on erinomaista oluenpanemiseen.

Vuonna 1852 panimon otti haltuunsa Clemens Veltins, joka näki sen potentiaalin, mikä tällä panimolla oli. Hän oli aiemmin opiskellut oluenvalmistusta yhdysvalloissa ja lähti luotsaamaan panimoa tavoitteenaan tehdä premium laatuisia, hyvän makuisia oluita – sitä samaa taattua Veltins-laatua, jota voimme nauttia tänäkin päivänä.

Vuosien jälkeenkin panimo on edelleen perheyritys, jonka omistaa Susanne Veltins.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.