Rejiji Villányi Franc Super Premium

Rejiji Wines, Villaný, Unkari Luomu

Rypälelajikkeet
Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
4,9 g/l
Sokeripitoisuus
2,0 g/l
UDF tuotenro

795402 (75 cl)

Luonnehdinta

Täyteläinen, konsentroitunut Super Premium -luokan viini, jonka aromimaailman syvyys ja monipuolisuus hakee vertaistaan. Tuoksussa valloittavat punaiset marjat ja ylikypsien hedelmien aromit. Hedelmäisyys, mausteisuus sekä tynnyreistä peräisin olevat hienostuneet nyanssit määrittävät makujen muhkeaa kirjoa. Pehmeä, pitkä ja elegantti jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

15–17 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka
  • Riista

Muuta

Täysin kypsyneet Cabernet Franc -rypäleet poimitaan Kopárin viinitarhalta lokakuun puolivälissä. Viini käytetään terästankeissa ja sen annetaan levätä sakan päällä kymmenen päivän ajan. Kypsytys uusissa ranskalaisissa ja unkarilaisissa keskiasteisesti paahdetuissa tammitynnyreissä kestää 20 kuukautta.

Tuottaja

Suomalais-unkarilainen pariskunta Reijo Itkonen ja Judit Pap perustivat Rejiji Winesin vuonna 2012. Ennen yrittäjiksi ryhtymistään he molemmat olivat vannoutuneita viiniharrastajia, jotka haaveilivat omasta viinitalosta Unkarissa. Eläkkeelle jäätyään pariskunta päätti toteuttaa unelmansa.

Aluksi he hankkivat kaksi viinitarhaa Villanýn viinintuotantoalueelta, toisen Kopárista ja toisen Tenkesistä. Etenkin Tenkesin maaperä osoittautui nopeasti erinomaiseksi premium-viinien kasvualustaksi. Niinpä vuosina 2016–17 Itkonen ja Pap ostivat tältä alueelta vielä kolme viinitarhaa lisää, istututtivat ne uudelleen ja yhdistivät alkuperäiseen Tenkesin viinitarhaan. Vuonna 2016 Rejiji Wines myös siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn, sillä sen katsottiin olevan pitkän ajan investointi talon tulevaisuuteen.

Tätä nykyä Rejiji tuottaa noin 10 000 pulloa premium-viiniä vuodessa, mutta tuotanto on kovassa kasvussa. Osan viineistään Rejiji Wines myy ulkomaille, etenkin Suomeen, jossa useat helsinkiläiset huippuravintolat ovat ottaneet niitä listoilleen.

Vastuullisuus luonnosta, viinien korkea laatu, tinkimättömyys ja rakkaus hyvään ruokaan ovat osa Rejiji Winesin filosofiaa, miltä pohjalta nämä unkarilais-suomalaiset huippuviinit syntyvät.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Országos Borverseny, 90 p.
  • 2016, Mundus Vini, kultaa

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.