Wisby Winter Weissbock

Gotlands Bryggeri, Ruotsi Vegaani

Alkoholipitoisuus
6,2 %
Katkeroaineet
35 IBU
Kantavierre
15,3 P
Oluttyyppi
Vehnäolut
UDF tuotenro

(50 cl) Kausituote!

Luonnehdinta

Suodattamaton tumman ruskea vehnäolut. Maku on pyöreän maltainen ja makeahko. Maussa viipyilee vehnäoluthiivalle tyypilliset aromit – banaani ja neilikka. Hieman korkeampi alkoholipitoisuus ja katkeruus tukee hyvin oluen täytelisempää runkoa luoden lämpimän ja moniulotteisen vehnäolut tyylin.

Humalalajikkeet

Herkules, Tettnang, Perle

Maltaat

Wheat, Munchener, Melanoidin, Carawheat, Rosted Dinkel

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Nautiskelujuoma
  • Seurustelujuoma

Muuta

Olut on valmistettu kolmivaiheisella infuusiomäskäysellä, tässä menetelmässä keskitytään entsyymeihin ja niiden vaatimiin lämpötiloihin, jolloin saadaan tarkemmin hallittua mäskäyksen lopputulosta. Kun mäskäyksessä on saatu halutut entsyymit vierteeseen, vierrettä keitetään 90 minuutin ajan. Keiton aikana lisätään humalaa kolme kertaa. Keiton jälkeen vierre jäähdytetään nopeasti 20 asteiseksi, jonka jälkeen lisätään hiiva. Tämän jälkeen vierteen lämpötila asettuu 22 asteeseen, jossa se pidetään käymisprosessin ajan. Kun hiiva on tehnyt tehtävänsä ja käyminen on loppunut olut viilennetään 1 asteeseen, jossa olutta säilytetään 10 päivän ajan kypsymässä, jonka jälkeen olut on valmista pullotettavaksi.

Tuottaja

Spendrupin olutdynastia perusti Gotlands Bryggerin, Ruotsin ensimmäisen kaupallisen pienpanimon vuonna 1995. Aluksi panimo toimi Spendrupin tytäryhtiönä, kunnes Saksassa ja Englannissa panimomestariksi kouluttautunut Johan Spendrup irrotti sen perheyrityksestä omaksi riippumattomaksi yhtiökseen vuonna 2007. Tästä alkoi Gotlands Bryggerin suuri menestystarina.

Johanin ottaessa ohjat panimo tuotti kahta eri olutta yhteensä 200 000 litraa vuosittain. Nykyään katalogissa on 17 eri merkkiä, joista vähintään puolet kausituotteita. Samalla vuosituotanto on moninkertaistunut 1,8 miljoonaan litraan.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.